29.3.13

Για πέντε μέρες ακόμη τα περιοριστικά μέτρα στην Κύπρο..

Δεύτερο διάταγμα, με τροποποιήσεις στα προσωρινά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις συναλλαγές με τις τράπεζες στην Κύπρο εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Μεγαλονήσσου. Το δεύτερο...
διάταγμα έχει ισχύ για πέντε μέρες.
Σύμφωνα με το δεύτερο διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας:
Ολες οι πληρωμές και μεταφορές χρημάτων εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας, επιτρέπονται χωρίς περιορισμό.
Επιτρέπεται η μεταφορά 300 ευρώ ημερησίως ανά πρόσωπο από λογαριασμό προειδοποίησης φυσικών προσώπων σε λογαριασμό όψεως/τρεχούμενο εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.
Απαγορεύεται η εξαργύρωση επιταγών, όπως απαγορεύεται και κάθε χωρίς μετρητά πληρωμή ή και μεταφορά χρημάτων εκτός της Δημοκρατίας ή προς λογαριασμό που διατηρείται σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις, όπως πληρωμή για συναλλαγή που εμπίπτει στη συνήθη επαγγελματική δραστηριότητα του πελάτη με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων, για πληρωμή μισθών υπαλλήλων με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων, έξοδα συντήρησης μέχρι 5 χιλιάδες ευρώ ανά τρίμηνο και δίδακτρα προσώπου που σπουδάζει στο εξωτερικό και για πληρωμές ή και μεταφορές χρημάτων εντός της Δημοκρατίας μέσω χρεωστικής ή και πιστωτικής ή και προπληρωμένης κάρτας.
Για ταξίδια απαγορεύεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα πέραν των χιλίων ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο, ανά ταξίδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: