13.3.13

Ενταση και λιποθυμίες στην Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)...




Από την περιοχη του Αμνισού Ηρακλείου, σε παραθαλάσσια ταβέρνα, ξεκίνησε σήμερα η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων που έχουν χτιστεί στον ... αιγιαλό, σε όλη την Κρήτη, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εφαρμόσει τον νόμο. Πρόκειται για περίπου 100 κτίσματα και για τον λόγο αυτόν βρίσκονται στην Κρήτη στελέχη του ΥΠΕΚΑ, ώστε να εκτελέσουν τις υπάρχουσες αποφάσεις.

Η πρώτη κατεδάφιση έγινε μετ΄ εμποδίων και σε κλίμα έντασης στην Αμνισό, όπου από το πρωί οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να εμποδίσουν τις μπουλντόζες να προχωρήσουν, κάνοντας λόγο για επιλεκτικές κατεδαφίσεις, που εξαιρούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Παρά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών, τις εντάσεις, τις λιποθυμίες και τα όποια εμπόδια, οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά και κατεδάφισαν το αυθαίρετο κτίσμα.

Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης, είχε τονίσει σε δηλώσεις του, πως δεν είναι δυνατόν κάποιοι να καταπατούν τον αιγιαλό, να χτίζουν σε δημόσιες εκτάσεις, και ενώ υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις να παραμένουν στη θέση τους τα αυθαίρετα.

Αύριο θα ακολουθήσει μια ακόμη επιχείρηση κατεδάφισης παράνομων κατασκευών (εξέδρα, μπαρ κ.ά.), που ανήκουν σε ξενοδοχειακή μονάδα των Μαλίων εμβαδού 3.300 τμ, ενώ οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δεν υπάρχουν σχόλια: