4.3.13

Θαλάσσιες ζώνες, Θράκη και τέμενος επί τάπητος στην Κωνσταντινούπολη...

Διαδοχικές συναντήσεις με τον τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ (09:45) και τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, (11:00) θα έχει το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μεταξύ άλλων, θα...
συζητηθούν οι όποιες διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες, οι ενστάσεις της Άγκυρας για την εκλογή ιμάμηδων στη Θράκη και το ενδεχόμενο κατασκευής τεμένους στην Αθήνα.

Η επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη έρχεται περίπου δύο εβδομάδες αφότου η Αθήνα κατέθεσε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας, διαμαρτυρόμενη για τις άδειες ερευνών που έχει παραχωρήσει η γείτονα χώρα στην εταιρεία TPAO για αναζήτηση υδρογονανθράκων σε οικόπεδα κοντά στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, «κατοχύρωση των δικαιωμάτων» της Ελλάδας που «απορρέουν από το εθιμικό, αλλά και από το συμβατικό δίκαιο της θάλασσας».

Ο πρωθυπουργός ηγείται μίας πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας που το μεσημέρι θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, κατά την οποία θα υπογραφούν περίπου 15 συμφωνίες για την υγειά, τον πολιτισμό και τον τουρισμό...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: