13.3.13

Συνεχίζονται τα προβλήματα κυκλοφορίας λόγω κακοκαιρίας στη βόρεια Ευρώπη...

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη βόρεια Ευρώπη εξαιτίας των χιονοπτώσεων που έγιναν αιτία να ματαιωθούν εκατοντάδες πτήσεις και να προκληθούν μποτιλιαρίσματα και σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των τραίνων.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας...
παρέμεινε κλειστό για ώρες χθες, η Γαλλία συγκρότησε μια ομάδα εργασίας για να διαχειριστεί την επείγουσα αυτή κατάσταση καθώς 100.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και εκατοντάδες οδηγοί στη νοτιοανατολική Αγγλία πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους και ξύπνησαν σήμερα μέσα στα καλυμμένα από το χιόνι αυτοκίνητά τους.

Τα προβλήματα άρχισαν προχθές με τις πρώτες χιονοπτώσεις και κορυφώθηκαν χθες. Πάνω από 1.000 τροχαία αναφέρθηκαν στη Γερμανία. Προβλήματα προκλήθηκαν στις διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις στο Βέλγιο και στη Γαλλία, αυτοκίνητα και τραίνα ακινητοποιήθηκαν.

Στη Γαλλία, ωστόσο, οι υπερταχείες Τhalys που αναχωρούν από το Παρίσι με προορισμό το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία καθώς και τα Eurostar, με προορισμό τη Βρετανία, κινούνται και πάλι σήμερα, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων, η οποία είχε διακόψει χθες τις συνδέσεις αυτές εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης επανελήφθησαν χθες το βράδυ, αφού καθαρίστηκαν οι δυο από τους τέσσερις διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης, όμως 800 από τις προγραμματισμένες 1.200 πτήσεις της ημέρας ματαιώθηκαν.Υπολογίζεται ότι 2.500 με 3.000 πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο.

Στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων. Τα περισσότερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στα δυτικά κρατίδια Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Έσσης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε μια καραμπόλα στην 'Εσση, ενώ πολλές δεκάδες άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε τροχαίο κοντά στο Μίντσενμπεργκ.

'Ενας 29χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Σταντάλεντορφ της 'Εσσης και ένας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπους από προχθές το απόγευμα έχουν σημειωθεί 800 τροχαία.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κινηθούν βόρεια.
Στη βορειοδυτική Γαλλία δυο άνδρες πέθαναν από το κρύο. Τα περισσότερα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παρατηρούνται στη Βρετάνη και τη Νορμανδία, ενώ τουλάχιστον 1.300 ακινητοποιήθηκαν στο χιόνι παγιδεύοντας για περισσότερες από 15 ώρες τους επιβάτες τους.

Στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, ένα αεροσκάφος της Tunisair με 140 επιβάτες βγήκε από το διάδρομο λόγω της ολισθηρότητας κατά την προσγείωσή του προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμο ενός εκ των διαδρόμων του αεροδρομίου. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: