31.3.13

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση υποδέχεται την Τρόικα «με κατεβασμένα χέρια»...


Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι για μια ακόμη φορά «υποδέχεται την τρόικα με κατεβασμένα τα χέρια, ανήμπορη να διεκδικήσει την οποιαδήποτε διαφοροποίηση από το ... μνημονιακό σχέδιο της περικοπής μισθών και συντάξεων, των απολύσεων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των ιδιωτικοποιήσεων».

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «παρά το βάρος της σαφούς αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος, η αναζήτηση νέων, ακόμα πιο εξοντωτικών μέτρων καταδεικνύει την αποφασιστικότητα τρόικας-κυβέρνησης να συνεχίσουν στον ίδιο καταστροφικό δρόμο, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων που έχει αυτό στην οικονομία και την κοινωνία».

«Κλείνουν τα μάτια μπροστά στην κατάρρευση της οικονομίας, την πρωτοφανή ανεργία, τα χιλιάδες λουκέτα, τους συμπολίτες μας που ασφυκτιούν από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, μοναδική πυξίδα της κυβέρνησης είναι τα συμφέροντα των δανειστών και δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά για να τα ικανοποιήσει. Τόσο τα δημοσιεύματα σχετικά με τις παλαιότερες συζητήσεις για "κούρεμα" στις καταθέσεις και στην Ελλάδα, όσο και η ίδια η απόφαση για το κυπριακό "κούρεμα", με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, καθιστά σαφές ότι τα χειρότερα έρχονται και δεν υπάρχει καμία προοπτική εξόδου από την κρίση με τα μνημόνια της λιτότητας ως οδηγούς», επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Αντί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα διαφοροποιηθεί επικοινωνιακά περισσότερο από την κυβερνητική γραμμή, θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί συνεχίζουν να στηρίζουν το μνημόνιο της καταστροφής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: