15.3.13

Στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο το υπουργείου Ναυτιλίας...


Με την σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της συγκυβέρνησης και εν μέσω αντιδράσεων από τους ναυτεργάτες, τους λιμενικούς και την αντιπολίτευση, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», που..
., σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, μετά τις 25 Μαρτίου.

Οι ακτοπλόοι εκτιμούν ότι με το νέο πολυνομοσχέδιο θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη ευελιξία στον κλάδο, καθώς, όπως τονίζουν, έχει πληγεί και αυτός από την οικονομική κρίση με μείωση της επιβατικής κίνησης.

Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου έχει ζητήσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία έχει προειδοποιήσει με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, αν αυτό παραμείνει στη σημερινή του μορφή.

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος εκτιμά ότι με το νομοσχέδιο δεν διατηρείται η αυτονομία του Λιμενικού Σώματος και τοποθετείται ως υπηρεσία, στο νέο οργανόγραμμα του υπουργείου.

Εξάλλου, το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει ότι το νομοσχέδιο δεν αποτελεί προϊόν μιας διαδικασίας ουσιαστικής διαβούλευσης, ούτε στην αρχική του μορφή, ούτε πολύ περισσότερο, στην πιο πρόσφατη εκδοχή του και έχει εκφράσει σοβαρές διαφωνίες, τόσο για το σύνολο, όσο και για συγκεκριμένες διατάξεις.

Όπως ανέφεραν, πάντως, πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, οποιεσδήποτε αλλαγές ή τροποποιήσεις επί του νομοσχεδίου, θα γίνουν μόνο όταν αυτό θα συζητηθεί στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής....

Δεν υπάρχουν σχόλια: