6.3.13

Αιχμές Φραντζεσκάκη, κατά Παπακωνσταντίνου...


Για απόκρυψη σημαντικών στοιχείων που θα βοηθούσαν το υπουργείο Οικονομικών να φέρει στα δημόσια ταμεία φορολογικά έσοδα κατηγόρησε η κυρία Αικατερίνη Φραντζεσκάκη, υπάλληλος του... υπουργείου και υπεύθυνη της Ομάδας Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου, τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, η κυρία Φραντζεσκάκη κατά την κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής φέρεται να είπε ότι η «λίστα Λαγκάρντ θα μας βοηθούσε στους ελέγχους. Θα είχαμε εντοπίσει πολύ πιο γρήγορα εκείνες τις περιπτώσεις που πρέπει να ελεγχθούν και κατά συνέπεια θα εισέρρεαν πιο εύκολα έσοδα στα δημόσια ταμεία». Εξήγησε δε ότι πολλά από τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και τα οποία τα γνώριζε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είναι κοινά με αυτά που περιλαμβάνει η λίστα των 1.750 «ισχυρών» που κατάρτισε η ομάδα της πριν από λίγους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα φορολόγησης έχει καταρτίσει κατάλογο φορολογούμενων οι οποίοι βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο 120 ελεγκτών.

Τα κριτήρια που ανοίγουν την πόρτα των ελέγχων είναι:

Τεκμαρτό εισόδημα άνω των 150.000 ευρώ ή

Αγορές αγαθών αξίας μεγαλύτερης των 450.000 ευρώ ή

Αξία ακίνητης περιουσίας άνω των 2 εκατ. ευρώ

Ηδη, σύμφωνα με την κυρία Φραντζεσκάκη η Ομάδα Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου έχει βεβαιώσει φόρους σε 880 περιπτώσεις, όμως η μάρτυρας άφησε αιχμές για τον κ. Γιώργο Μαυραγάνη αναφορικά με την ταχύτητα των εισπράξεων.

«Δεν κατέστρεψα το στικάκι», δήλωσε η συνεργάτιδα του Ι.Διώτη

Το απόγευμα, θα συνεχίσει την κατάθεσή της η ιδιαιτέρα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, Γαλάτια Μανέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή της κατάθεση, η κυρία Μανέ υποστήριξε όσα είχε πει και στον εισαγγελέα. Παραδέχτηκε μεν ότι αντέγραψε το στικάκι με τη "λίστα Λαγκάρντ", ωστόσο διέψευσε ότι πήρε ποτέ εντολή από τον κ. Διώτη να το καταστρέψει και δήλωσε άγνοια για την τύχη.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: