2.3.13

Προς την εκλογή του Κεντρικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ...

Καταρτίζονται αυτή την ώρα οι λίστες των υποψηφίων για τη Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των εργασιών του 9ου συντακτικού συνεδρίου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η... ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, όμως από σήμερα έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις για τους υποψηφίους, αφού όσοι θα εκλεγούν θα καταγράψουν τις τάσεις που υπάρχουν στο κόμμα. Πέραν των υποψηφίων στην Κεντρική Επιτροπή θα συμμετέχουν στελέχη αριστίνδην, οι οποίοι θα είναι πρώην βουλευτές και νυν βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι εφ’ όσον τα επιθυμούν θα είναι μέλη της Κ.Ε.

Στην σημερινή δεύτερη ημέρα αναμένεται να παραστεί στο συνέδριο ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου έχουν ενημερώσει την ηγεσία του κόμματος ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα φτάσει στο ΣΕΦ το απόγευμα, όμως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα ζητήσει να μιλήσει.

Επίσης με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του απερχόμενου γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος εμφανίζεται ως επικεφαλής της «Κίνησης των 75», η οποία επιθυμεί να καταγραφεί στην Κεντρική Επιτροπή ως τάση.

Ο κ. Καρχιμάκης τις τελευταίες ημέρες άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε θέματα διαδικασιών κατά την προετοιμασία του συνεδρίου. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καρχιμάκη, ο απερχόμενος γραμματέας στην ομιλία του θα επιβεβαιώσει την κριτική του διάθεση απέναντι στην ηγεσία, αλλά ο λόγος του δεν θα είναι διχαστικός.

Στο σύνολό τους οι σύνεδροί από όλη την Ελλάδα που πήραν το λόγο, έθεσαν στο επίκεντρο της ομιλίας τους θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ζήτησαν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της φτώχειας και την κοινωνικής εξαθλίωσης, μεταφέροντας πολλοί από αυτούς, με δραματικό τρόπο, εικόνες δυστυχίας από τον τόπο καταγωγής τους. Τέλος έχει ζητηθεί από τους κ.κ Παναγιωτακόπουλο και Τσιόκα να τεθεί προς ψήφιση η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Οι ομιλίες των συνέδρων θα ολοκληρωθούν με την δευτερολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, καθώς φαίνεται, θα προχωρήσει σε μια αποτίμηση των εργασιών και θα απαντήσει στην κριτική των συνέδρων για τη φυσιογνωμία και την πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: