23.3.13

Τεταμένη η κατάσταση στις φυλακές Τρικάλων (ΒΙΝΤΕΟ)..

- Επέμβαση των ΕΚΑΜ -
Ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ έχουν εισέλθει, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί στις φυλακές Τρικάλων, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση, προκειμένου να ελεχθούν τυχόν κρατουμένοι με όπλα που βρίσκονται έξω από...
τα κελιά τους και να εντοπιστεί ο οπλισμός που πιθανόν είναι κρυμμένος, αλλά και για να γίνει καταμέτρηση των κρατουμένων, μετά το οργανωμένο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων με βροχή από πυροβολισμούς και 3 φρουρούς τραυματίες.

Περίπου 10 φυλακισμένοι της Γ΄ πτέρυγας, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, έκοψαν τα κάγκελα και ανέβηκαν στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι 5 άτομα κατάφεραν να διαφύγουν από την περιοχή των φυλακών Τρικάλων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalanews.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε καταδίωξη ατόμων που είναι άγνωστο αν πρόκειται για άτομα που επέβαιναν στο όχημα που βρισκόταν εξωτερικά των φυλακών ή πρόκειται για δραπέτες του σωφρονιστικού καταστήματος.

Στην περιοχή δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών που προσέγγισαν το κτίριο για να βοηθήσουν στην απόδραση των βαρυποινιτών. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πυροβόλησαν ακόμη και το πρώτο ασθενοφόρο που έφτασε για να παραλάβει τους τραυματίες φρουρούς και το πλήρωμά του αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει για να καλυφθεί όπως- όπως!

Ταυτόχρονα άνοιξαν πυρ και οι κρατούμενοι από την ταράτσα, τραυματίζοντας τους εξωτερικούς φρουρούς στα φυλάκια και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ομοεθνείς τους να πηδήσουν στην εξωτερική πλευρά των φυλακών και να συναντήσουν τους συντρόφους τους με τους οποίους έφυγαν μαζί. Οι περίπου οκτώ που παρέμειναν στην ταράτσα, εξακολουθούσαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων για να αποτρέψουν την καταδίωξη των δυο οχημάτων.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή, ενώ εισήχθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Με πιο ελαφρά τραύματα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ο δεύτερος φρουρός, ηλικίας 37 ετών. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες...
Klik BINTEO

Δεν υπάρχουν σχόλια: