31.3.13

Στη Μόσχα ο Κασουλίδης...



"Αναλλοίωτη παραμένει η στάση της Μόσχας έναντι της Λευκωσίας σε θέσεις αρχών επί του Κυπριακού και της άσκησης των... κυριαρχικών δικαιωμάτων της εντός της κυπριακής ΑΟΖ», διαβεβαίωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ ,τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, όπως ανέφερε ο δεύτερος.

O κύριος Κασουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Ρώσοι αντιλαμβάνονται πως δεν ευθύνεται η Κύπρος για όσα έχουν συμβεί μετά την απόφαση του Eurogroup. Επίσης, είπε ότι με τον Ρώσο ομόλογό του συζήτησαν και θέμα ενεργοποίησης συμφωνιών, που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.

O κύριος Κασουλίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την Μόσχα, για προετοιμασία και της επικείμενης επίσκεψης του προέδρου Αναστασιάδη. Εξάλλου, διαβεβαιώσεις ότι δεν έχουν διαφοροποιηθεί οι δεσμοί Λευκωσίας - Τελ Αβίβ, μετά την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, έχει λάβει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών και από ισραηλινής πλευράς.

Την προσεχή εβδομάδα, ο κύριος Κασουλίδης θα επισκεφθεί το Ισραήλ μαζί με τον υπουργό Εμπορίου, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Τελ Αβίβ, εντός Μαΐου.

Ως προς τον προσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο Ιωάννης Κασουλίδης είπε ότι η Κύπρος, παρά την πικρία και την απογοήτευση για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων, θα παραμείνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης. Δεν πρόκειται, ανέφερε χαρακτηριστικά, «να χαρίσουμε σε κανέναν την ιδιότητά μας ως κράτους-μέλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: