2.3.13

Ποιοι εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων θα ταξιδεψουν με τον Σαμαρά στην Τουρκία...

Με μια πολυμελή αποστολή 90 Ελλήνων επιχειρηματιών θα ταξιδέψει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην Τουρκία. Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών αφορά σε συνεργασίες, αλλά και τη δημιουργία επενδυτικών σχημάτων στη γειτονική χώρα που θα σχετίζονται με...
τομείς όπως τα τυχερά παιχνίδια, ο τουρισμός, η υγεία, τα πετρελαιοειδή, τα αγροτικά προϊόντα και οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Intralot, η οποία ευελπιστεί τόσο στην ιδιωτικοποίηση του τουρκικού ΟΠΑΠ (Mili Piyango), όσο και στην είσοδο με Τούρκο εταίρο στις αγορές του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν. Στον τραπεζικό τομέα η παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Α. Τουρκολιά, συνδέεται με τις εξελίξεις στην Finansbank, ενώ στο κομμάτι των πετρελαιοειδών τα ΕΛΠΕ επιδιώκουν να αυξήσουν τις ποσότητες ντίζελ κίνησης που εξάγουν.

Ανάμεσα στους επιχειρηματίες που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Α. Τουρκολιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Στ. Λεκάκος, ο πρόεδρος της ΕΛΠΕ, Χρ. Κομνηνός, ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Κ.Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου, Γ. Αποστολόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος της «Νηρέας», ο διευθύνων σύμβουλος της Lavipharm, Θ. Λαβίδας, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Aegean Airlines, Θ. Βασιλάκης, ο αντιπρόεδρος της Folli Follie, Δ. Κουτσολιούτσος, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΛΟΥΜΥΛ, Γ. Μυλωνάς, ο ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) και πολλοί άλλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία δραστηριοποιούνται αυτή την εποχή 400 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: