18.3.13

Κούλουμα το πρωί, βροχές το μεσημέρι...


Βελτιωμένο καιρό μέχρι το μεσημέρι σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με λίγες νεφώσεις, περιορισμένη τοπικά ορατότητα και παγετό νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, περιμένουμε σήμερα Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013.

Σταδιακά οι νεφώσεις από...
τα δυτικά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν κυρίως τα ηπειρωτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στο Αιγαίο ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με τάσεις ενίσχυσης στα νότια. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, με εξασθένηση το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας πρόσκαιρες βροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Καθαρά Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και από το απόγευμα μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: