2.3.13

Σαφή μηνύματα Βενιζέλου κατά διαφωνούντων...

Βενιζέλος: Το 2011 είπαμε όχι σε βελούδινη έξοδο από το ευρώ...
Διακριτά ήταν τα μηνύματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κόμματος, μέλη της οποίας αναμένονται να τοποθετηθούν σήμερα, τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του τοποθετήθηκε με...
σαφήνεια σε μια σειρά από ζητήματα που είχαν ανοίξει κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ξεκαθαρίσει από την αρχή τη δική του θέση και σήμερα, στις 7 το απόγευμα, θα αποτυπώσει τα συμπεράσματα του από τις ομιλίες των συνέδρων.

Ο κ. Βενιζέλος από το βήμα του Συνεδρίου επανέλαβε την πρόθεσή του για διάλογο και συνεργασία με την Δημοκρατική Αριστερά, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα: κάλεσε την ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις που κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος είπε όχι σε νέα μέτρα επισημαίνοντας τον κίνδυνο περαιτέρω ύφεσης και αποκαλύπτοντας ότι η σύγκρουση που είχε ο ίδιος με την Τρόικα τον Σεπτέμβριο του 2011 με θέμα την ύφεση, είχε οδηγήσει στην πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην κυβέρνηση, αφού αποτελεί το εγγυητή της χώρας. Επιπλέον διευκρίνισε ότι η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ ακολουθούν τη δική του πολιτική γραμμή.

Παράλληλα έστειλε μηνύματα στην εσωκομματική αντιπολίτευση ότι το ΠΑΣΟΚ αλλάζει και περνάει σε νέα εποχή καλώντας τους νέους να συμμετέχουν στο κόμμα. Τέλος απαντώντας σε διαφωνίες για την επικοινωνιακή πολιτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υπάρχει μέτωπο του ΠΑΣΟΚ κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να κλείσει και αυτό το θέμα.

Σήμερα στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς ωστόσο να πάρει το λόγο. Επίσης θα τοποθετηθεί ο απερχόμενος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος είχε επιτεθεί με σφοδρότητα την προηγούμενη εβδομάδα κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ενώ το λόγο θα πάρει και ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: