7.3.13

Ελεύθερος παρά την καταδίκη ο Μπερλουσκόνι...



Ένας χρόνος κάθειρξη για το Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη δημοσίευση ηχογραφημένης τηλεφωνικής συνομιλίας, σε μια... υπόθεση που σχετίζεται με τραπεζικό σκάνδαλο το 2005. Είναι η πρώτη από τις τρεις δίκες που εκκρεμούν σε βάρος του διεκδικητή της πρωθυπουργίας στην Ιταλία.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο Καβαλιέρε κατηγορήθηκε ότι οργάνωσε για λογαριασμό της αστυνομίας την ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας, στην οποία εμπλεκόταν πολιτικός του αντίπαλος και στη συνέχεια τη δημοσίευσε σε εφημερίδα του αδερφού του.

Ο Μπερλουσκόνι πάντως δεν αναμένεται να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καθώς ο ιταλικός νόμος απαγορεύει τη φυλάκιση έως ότου τελεσιδικήσουν οι εφέσεις. Tις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν οι δίκες στις οποίες είναι κατηγορούμενος, για φοροδιαφυγή και για σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικη έναντι πληρωμής.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχος για φορολογική απάτη αλλά δεν έχει εκδικαστεί ακόμη η έφεση που είχε υποβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: