9.3.13

"Πυρά" Κoππα κατά Βενιζέλου ...


"Πολιτικό και εθνικό λάθος του Βενιζέλου ο αποκλεισμός ευρωβουλευτών από το Συνέδριο", ανέφερε, σε συνέντευξη της στην "Ελευθεροτυπία", η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά, ενώ  πως “δεν ξέρω πόσο αυτό είναι... σωστό κομματικά, πολιτικά και εθνικά, σίγουρα δεν είναι”.

Η ίδια, δεν έδωσε το παρών στο Συνέδριο του κόμματος,  διαμαρτυρόμενη για τον αποκλεισμό της από τους αυτοδίκαια συμμετέχοντες στη νέα κεντρική πολιτική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, παραιτήθηκε από την θέση της επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του κόμματος, και άφησε υπονοούμενα για το μέλλον.

Σε άλλη ερώτηση, επισημαίνει το λάθος της ηγεσίας του κόμματος να έχει ανοιχτό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά την γνώμη της θα πρεπε να υπήρχε μια πιο κοντινή επαφή στα κόμματα της αριστεράς, παρόλο που έχουν μεταξύ τους πολλές διαφορές, προκειμένου να χτυπηθεί η συντηρητική δεξιά.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: “Διαφωνώ με οπουδήποτε μέτωπο πλην του μετώπου προς τη Χρυσή Αυγή. Διαφωνούμε σε πολλά θέματα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως πουθενά δεν οικοδομήθηκε Κεντροαριστερά ή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με μόνο μέτωπο άλλο κόμμα της Αριστεράς”.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και στο αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες τόνισε πως: “Δεν διαφωνούμε όλοι για όλα στο ΠΑΣΟΚ. Βέβαια κάθε ένας από εμάς έχει ευθύνες και αρμοδιότητες τις οποίες πρέπει να εκπληρώνει με ευσυνειδησία και με αίσθημα συλλογικότητας. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι πότε θα συζητήσουμε τουλάχιστον για τις πολιτικές μας διαφορές. Γιατί στο συνέδριο αυτό δεν έγινε. Κάναμε ένα “προσωπικό” και οργανωτικό ξεκαθάρισμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: