15.3.13

Δωρεάν γάλα από κτηνοτρόφους στους πολίτες σήμερα το πρωί...

ΒΟΛΟΣ
Δωρεάν φρέσκο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα δικής τους παραγωγής θα προσφέρουν σήμερα στους πολίτες της πόλης, οι κτηνοτρόφοι της Αισωνίας, τηρώντας ένα πατροπαράδοτο έθιμο για την περίοδο της Αποκριάς. Η διανομή θα γίνει στις...
11 το πρωί στην ιχθυαγορά του Βόλου και στο χώρο μπροστά από το Τελωνείο της πόλης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή
Οι κτηνοτρόφοι θα συγκεντρώσουν τις ποσότητες του φρέσκου γάλακτος σε ειδικά μπιτόνια και θα τις μεταφέρουν στο χώρο της ιχθυαγοράς με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα.
Ωστόσο οι παραγωγοί ενημερώνουν τους πολίτες ότι θα πρέπει μαζί τους να φέρουν γυάλινα ή πλαστικά μπουκάλια, προκειμένου να προμηθεύονται το γάλα.

Οι παραγωγοί τονίζουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να αγοράσουν ποσότητες γυάλινων ή πλαστικών μπουκαλιών για να τοποθετήσουν τις ποσότητες του γάλακτος και ενημερώνουν τους καταναλωτές να μεριμνήσουν οι ίδιοι προσκομίζοντας δικά τους μπουκάλια.

Στο μεταξύ, η πρωτοβουλία των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής της Αισωνίας έχει ως κυρίαρχο και πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση του καταναλωτικού κοινού σε περίοδο οικονομικής κρίσης, γενικότερης ύφεσης και έλλειψης της απαιτούμενης ρευστότητας.
Επιπλέον, με την πρωτοβουλία τους οι παραγωγοί τηρούν ένα πατροπαράδοτο έθιμο για την περίοδο της Αποκριάς.

Σύμφωνα με τους ίδιους, είναι παράδοση στα χωριά τους τις ημέρες της Αποκριάς να διανείμουν από σπίτι σε σπίτι δωρεάν φρέσκο γάλα από την παραγωγή τους, προκειμένου να πάει καλά η χρονιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κτηνοτρόφοι της Αισωνίας ξεκαθαρίζουν ότι η σημερινή τους πρωτοβουλία δεν αποτελεί διαμαρτυρία για τις οικονομικές κυρίως επιπτώσεις που πλήττουν τον κλάδο και τις χαμηλές τιμές χοντρικής διάθεσης των κρεάτων και του φρέσκου γάλακτος.

Η πρόεδρος Κτηνοτρόφων Μαγνησίας κ. Χαρούλα Διβάνη σχετικά με την πρωτοβουλία των κτηνοτρόφων τόνισε τα εξής : «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον κόσμο σε τούτη την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Καλούμε το σύνολο του καταναλωτικού κοινού να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία μας. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι απαιτείται να φέρει το δικό του ο καθένας μπουκάλι για να παραλάβει δωρεάν το φρέσκο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.

Επιπλέον, με την πρωτοβουλία μας τηρούμε ένα πατροπαράδοτο έθιμο. Τις ημέρες της Αποκριάς διανείμουμε δωρεάν φρέσκο γάλα στα χωριά μας για το καλό της χρονιάς. Φέτος αποφασίσαμε να προσφέρουμε δωρεάν φρέσκο γάλα σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία μας δεν έχει τη μορφή διαμαρτυρίας, καθώς χαμένοι είμαστε με τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές χοντρικής στο κρέας και το γάλα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση».

Τέλος να σημειωθεί ότι οι κτηνοτρόφοι σχεδίαζαν να διανέμουν το γάλα στο χώρο της παραλίας ωστόσο ενημερώθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλο ότι πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί άδεια, και έτσι τελικά επέλεξαν τον χώρο της ιχθυαγοράς.
Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: