23.3.13

Κύπρος: Ακυρώθηκε η ολομέλεια της βουλής (BINTEO)...


Σαρρής: Έχει γίνει σημαντική πρόοδος...
Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της βουλής σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένη.
Η Κυβέρνηση έφτασε σε μια καταρχήν πρόταση με την Τρόικα όσον αφορά το... κούρεμα, για την οποία ωστόσο πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από το ΔΝΤ και την έδρα του στις ΗΠΑ.

Εξαιτίας της διαφοράς χρόνου, δεν μπορεί να δοθεί έγκαιρα και γι' αυτό τον λόγο αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη της Ολομέλειας της Βουλής.
24h.com.cy

Επίσης ο υπ. Οικονομικών της Κύπρου, Μ. Σαρρής, μετά την συνάντησή του με το κλιμάκιο της τρόικας, δήλωσε πως «εχει γίνει σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας, τουλάχιστον στο επίπεδο της τρόικας».

Ο Σαρρής ανέφερε ωστόσο ότι «κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψαν κάποια θέματα τα οποία χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία» τα οποία, όπως σημείωσε, επεξεργάζονται ομάδες και τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν στην απογευματινή συνάντηση με την τρόικα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομικών διατύπωσε την εκτίμηση ότι αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο για την Τράπεζα Κύπρου, προκειμένου να διαβιβαστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να μπορέσει να συγκληθεί το νομοθετικό σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: