11.3.13

Τι είπαν Παπούλιας - Αναστασιάδης...

ΒΙΝΤΕΟ από την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κύπρου...
Τις "ευγνώμονες ευχαριστίες του Κυπριακού Ελληνισμού για τη διαχρονική συμπαράσταση της Ελλάδος", μετέφερε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

"Κανένας δεν παραγνωρίζει ότι...
υπάρχουν αδερφοί Έλληνες που άφησαν και το αίμα, αλλά και τα κόκκαλά τους στην Κύπρο, για να διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας", συνέχισε κατά την επίσκεψή του στο προεδρικό μέγαρο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη "για την μεγάλη νίκη που πετύχατε" και τον διαβεβαίωσε ότι "θα εμβαθύνουμε τον συντονισμό των προσπαθειών μας και των διαβουλεύσεων, ώστε να έρθει εκείνη η ποθητή μέρα της επανένωσης, που δεν θα υπάρχει κατοχικός στρατιώτης στο νησί και θα είναι μια μεγάλη νίκη για τον Ελληνισμό, γιατί η μάχη που δίνει ο Κυπριακός λαός είναι μάχη του Ελληνισμού".

"Η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα, έχει υποχρέωση να τιμήσει και να τηρήσει όλες αυτές τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει τα υπόλοιπα των ευρωπαϊκών κρατών. Και συνεπώς, δεν διανοούμαι πώς θα ήταν δυνατόν να εξευρεθεί μια λύση, χωρίς να εδράζεται στις βασικές αρχές, αξίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως διαλαμβάνονται και προστατεύονται στην υπόλοιπη Ευρώπη", απάντησε ο Νίκος Αναστασιάδης
Δείτε ο βίντεο με την συνάντηση Σαμαρά - Αναστασιάδη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: