9.3.13

Ο πιο μικρόσωμος δάσκαλος του κόσμου!...


Όταν ήταν 18 ετών τον περνούσαν για... μωρό ενώ στο σχολείο του τον φώναζαν «φρικιό», όμως ο μόλις 91 εκατοστών ύψους Azad Singh κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Να γίνει δάσκαλος! Για την ακρίβεια, ο...
πιο μικρόσωμος δάσκαλος του κόσμου. Ο «μικρός κύριος» όπως τον φωνάζουν οι μαθήτριές του, πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή εξαιτίας της οποίας σταμάτησε να αναπτύσσεται όταν ήταν πέντε χρονών.

Τώρα στα 22 του χρόνια είναι «εγκλωβισμένος» στο σώμα ενός μικρού παιδιού. Διδάσκει πληροφορική σε σχολείο θηλέων στην περιοχή Haryana της Ινδίας. Προκειμένου να μπορεί να κάνει το μάθημά του και να γράφει στον πίνακα ο Azad ανεβαίνει και στέκεται όρθιος επάνω στην έδρα.

Ο Azad, που φοράει ρούχα για επτάχρονους, κερδίζει 140 ευρώ το μήνα. «Δε με ενοχλεί το παρατσούκλι μου. Έχω πετύχει αυτό που ήθελα πάντα. Οι άνθρωποι μου φέρονται διαφορετικά τώρα που έχω δουλειά, μου απευθύνονται με σεβασμό» λέει ο ίδιος.

Όταν πήγαινε σχολείο όλοι τον κορόιδευαν, ενώ ο ίδιος φοβόταν πολύ να βγει έξω από το σπίτι του γιατί πίστευε ότι θα τον απαγάγουν για να τον πάρουν σε τσίρκο. «Τα πειράγματα με έκαναν να αγωνίζομαι ακόμη περισσότερο για να πετυχαίνω τους στόχους μου».

Η 19χρονη αδερφή του Laxmi πάσχει από την ίδια γενετική διαταραχή. Οι γονείς τους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για να κάνουν τα παιδιά τους ενέσεις με ορμόνες, που θα βοηθούσαν στην ανάπτυξή τους...
typos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: