13.3.13

Πρωινός «καυγάς» Λαφαζάνη - Βορίδη


Έντονη αντιπαράθεση σε τηλεοπτικό πλατό της ΝΕΤ είχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης «άναψε» τα...
αίματα στην συζήτηση ζητώντας κατάργηση του μνημονίου, εκκίνηση της οικονομίας με ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα προερχόμενο από την εθνικοποίηση και των τραπεζών και αναδιανομή πλούτου.

«Η εθνικοποίηση των τραπεζών θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ασκήσουν πολιτική με κριτήρια αναπτυξιακά και όχι για το συμφέρον των μετόχων» πρόσθεσε. O κ. Λαφαζάνης ανέφερε κούρεμα των δανείων που θα γίνει με ένα εθνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης αναγνώρισε ότι υπάρχει πιεσμένη κατάσταση στην αγορά, και ότι η αγορά πρέπει να διευκολυνθεί με συγκεκριμένες ρυθμίσεις, αλλά και να εκπληρωθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας που να μη βασίζεται μόνο στην κατανάλωση. «Αυτό δεν γίνεται μέσα σε μια νύχτα» σημείωσε, πρόσθεσε όμως ότι καταγράφεται βελτίωση δεικτών όπως οι εξαγωγές, και ότι υπάρχει δρόμος ακόμη.

«Χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στις χορηγήσεις θα δημιουργηθούν νέα κόκκινα δάνεια» προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενος στο σχόλιο Λαφαζάνη για εθνικοποίηση των τραπεζών.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: