27.3.13

Κυπριακό τσουνάμι στο Χρηματιστήριο της Αθήνας...

Μεγάλες απώλειες σημείωσε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον γενικό δείκτη να κλείνει τη συνεδρίαση κάτω από τις 850 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά...
3,99% στις 849,62 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 90,86 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε χαμηλότερα κατά 4,29% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 3,73%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε απώλειες 2,31%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 29 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, 125 σε αρνητικό, ενώ 14 παρέμειναν αμετάβλητες.

Στο μεταξύ η επιτροπή Κεφαλαιογοράς ζήτησε από τις εισηγμένες να την ενημερώσουν για τις καταθέσεις που έχουν στην Κύπρο.

Αλουμύλ: Στα 867.296,6 ευρώ οι καταθέσεις στην CPB

Στο ποσό των 867.296,6 ευρώ ανέρχονται οι καταθέσεις του ομίλου Αλουμύλ ΑΛΜΥ-3,41% στην Cyprus Popular Bank, ΛΑΙΚΗ ενώ δεν υπάρχει έκθεση του ομίλου σε κινητές αξίες ή χρηματοπιστωτικά μέσα της Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ και της CPB, όπως διευκρίνισε σήμερα η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος δραστηριοποιείται στην Κύπρο με τρεις θυγατρικές εταιρίες: την ALUMIL MILONAS CYPRUS LTD, την ALUMIL CY LTD και την ALUMIL GROUP LTD.

Το ποσοστό του κύκλου εργασιών του ομίλου στην Κύπρο κατά την χρήση 2012 ήταν 1,94%.

«Στην παρούσα χρονική στιγμή, η διοίκηση της Αλουμύλ δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει με ακρίβεια την ζημία που θα υποστούν τα αποτελέσματα και η οικονομική θέση του Ομίλου καθώς ακόμα εκκρεμούν οι σημαντικές αποφάσεις που θα κρίνουν το ύψος της μείωσης των καταθέσεων στις τράπεζες που επλήγησαν, και επιπροσθέτως θα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να διαπιστωθεί και η αντίδραση της τοπικής αγοράς ως προς το κατά πόσο θα μειωθεί η κατασκευαστική δραστηριότητα, καθώς επίσης και η δυνατότητα εταιρειών του κλάδου να ανταποκριθούν με την ίδια ευχέρεια στης υποχρεώσεις τους για αγορές που συντελέσθηκαν πριν το τραπεζικό επεισόδιο», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η εκτίμηση της διοίκησης για τον κύκλο εργασιών του ομίλου στην Κύπρο την χρήση του 2013 είναι πως θα κυμανθεί τουλάχιστον στο -50% σε σύγκριση με το 2012...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: