7.3.13

Νέο συλλαλητήριο κατά του σχεδίου «Αθηνά» στα Προπύλαια...

Κάλεσμα συμμετοχής από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ  ...
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αλλά και οι κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο παρουσιάστηκε χθες στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με το ΠΑΣΟΚ να εκράζει σοβαρές επιφυλάξεις και τη Δημοκρατική Αριστερά να έχει έντονες διαφωνίες.
Στις...
12 το μεσημέρι προγραμματίζεται νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ έχουν ανασταλεί επ' αόριστον τα μαθήματα στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απορρόφησή του από το τμήμα του Προγράμματος Ψυχολογίας.

Σε... ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο, τονίζοντας ότι το σχέδιο «Αθηνά» «αποτελεί ακόμα ένα κομμάτι του παζλ στα σχέδιά της κυβέρνησης για το νέο Πανεπιστήμιο: ένα Πανεπιστήμιο για λίγους, ένα Πανεπιστήμιο των επιχειρηματικών συμφερόντων αποκομμένο από τις ανάγκες της κοινωνίας, ένα Πανεπιστήμιο παραγωγό ευέλικτης και φθηνής εργασίας χωρίς δικαιώματα. Ένα Πανεπιστήμιο που δε χωράει, την ανάγκη και τα όνειρά μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια».

«Απέναντι στο συνολικό αδιέξοδο που φτιάχνουν για μας, εμείς θα βρεθούμε πάλι στο δρόμο του αγώνα, μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζομένους στα ιδρύματα της χώρας. Μαζί, θα δώσουμε τη μάχη για ένα Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο, σε μια κοινωνία χωρίς μνημόνια. Γιατί ξέρουμε ότι αυτή η μάχη δε θα είναι νικηφόρα, αν δεν ανατραπεί το σύνολο των πολιτικών που μας έχουν φέρει εδώ. Και ξέρουμε, από την άλλη, ότι η υπεράσπιση το δικαιώματός μας στην ανώτατη εκπαίδευση, η υπεράσπιση ενός Πανεπιστημίου στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, είναι υπόθεση, όχι μονάχα δική μας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Όχι» πρυτάνεων στο «ομοσπονδιακό» Πανεπιστήμιο

Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» και συγκεκριμένα στο νέο Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής» εξέφρασαν, με ανακοίνωσή τους, οι πρυτάνεις των πέντε Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στο νέο «ομοσπονδιακό» Πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα Χαροκόπειο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Οι πρυτάνεις αντιδρούν συγκεκριμένα για την «ομοσπονδιοποίηση» των πέντε Ιδρυμάτων, τονίζοντας ότι:

Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος, διότι πλήττει το αυτοδιοίκητο των ανωτέρω Πανεπιστημίων, δεδομένου ότι τα Πανεπιστήμια αυτά δεν μπορούν να διατηρήσουν το χαρακτήρα των ΝΠΔΔ εάν υπαχθούν σε ένα νέο γενικό ΝΠΔΔ το οποίο θα τα περιλαμβάνει.
Οι πανεπιστημιακές κοινότητες των Ιδρυμάτων μας είναι αντίθετες στη ρύθμιση αυτή και επιφυλάσσονται για περαιτέρω ενέργειες.

Κλειστός ο δήμος Ζακυνθίων

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα ο δήμος Ζακυνθίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: