27.3.13

Παγίδες θανάτου οι φωτεινές επιγραφές των Φαρμακείων!...

euro-crimes.blogspot
Κλασική, απαράδεκτη, και εγκληματικά επικίνδυνη εικόνα, σε χιλιάδες φωτεινούς σηματοδότες σ' όλη την χώρα.
Ηλεκτρονικές (με εντονότατο πράσινο και κόκκινο LED φωτισμό) παράνομες πινακίδες έξω από τα φαρμακεία , τυφλώνουν τους οδηγούς εμποδίζοντάς τους να...
διακρίνουν τους φωτεινούς σηματοδότες.
Σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, ειδικά τα άτομα -οδηγοί και πεζοί- με προβλήματα στη όραση, κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή να κάνουν λανθασμένη (θανάσιμα) εκτίμηση της κυκλοφοριακής κατάστασης.
Τροχονόμοι, Εισαγγελείς ,Πολιτικοί και Μηχανικοί του Υπουργείου Συγκοινωνιών, είναι αδύνατον να  μη το έχουν προσέξει. Η είναι τόσο ανίδεοι ώστε να μη γνωρίζουν αυτό που μαθαίνει κάθε αρχάριος οδηγός στον άρθρο 11 του Κ.Ο.Κ.
"Σε οδούς, στις οποίες είναι εγκατεστημένοι φωτεινοί σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας, απαγορεύεται η τοποθέτηση έγχρωμων φωτεινών διαφημίσεων ή πινακίδων ή αναγραφών με χρώματα που χρησιμοποιούνται στη φωτεινή σηματοδότηση, σε απόσταση μικρότερο των είκοσι (20) μέτρων από κάθε φανό σηματοδότησης, προς πάσα κατεύθυνση".
Τι δεν καταλαβαίνουν όλοι οι ανωτέρω έμμισθοι αρμόδιοι, για να επέμβουν μετά από τόσα χρόνια χαώδους κατάστασης στους δρόμους.
Τόσο ποια εγκληματική άγνοια, η και αδιαφορία?...

Δεν υπάρχουν σχόλια: