3.3.13

Ο Βενιζέλος απέκλεισε πραξικοπηματικά τους ευρωβουλευτές από την Κ.Ε. ως παπανδρεϊκούς...




Με μια προσωπική του πρωτοφανή απόφαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απέκλεισε τους Ευρωβουλευτές του κόμματός του από την αυτοδίκαιη συμμετοχή τους στη νέα κεντρική επιτροπή που... θα εκλέξει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Είναι η πρώτη φορά σε οποιοδήποτε κόμμα στην Ελλάδα που δεν θα συμμετέχουν σε κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο κόμματος εκλεγμένοι αντιπρόσωποι καθώς έως τώρα αυτονόητα όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές και ευρωβουλευτές είχαν την ίδια αντιμετώπιση.

Η απόφαση αυτή του κ, Βενιζέλου εξόργισε τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι απειλούν με παραίτηση από μέλη του κόμματος και ανεξαρτητοποίησή τους.

Θεωρούν, μάλιστα, ότι η πράξη αυτή αποτελεί αιτία πολέμου καθώς, όπως υποστηρίζουν, γίνεται μόνο και μόνο γιατί η επιλογή τους ως ευρωβουλευτές έγινε από τον τέως πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Υποστηρίζουν επίσης ότι ενδεχομένως να πρόκειται για πράξη εκδίκησής τους καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν αρνηθεί να υπογράψουν την υποψηφιότητα του σημερινού προέδρου για την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζουν, ορισμένοι από αυτούς, προφανώς δεν έλαβε το μήνυμα των συνέδρων που όρθιοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποθέωσαν τον Γιώργο Παπανδρέου κατά την είσοδό του στο συνέδριο, εκτός κι αν -συμπληρώνουν με νόημα- το έκανε ακριβώς γι' αυτό.

Οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Αννυ Ποδηματά, Μαριλένα Κοππά, Κρίτων Αρσένης, Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Δρούτσας, Γιώργος Σταυρακάκης, Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη και η Συλβάνα Ράπτη.

Η θητεία τους λήγει τον Ιούνιο του 2014.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: