26.3.13

Ούτε σήμερα ανοιχτές οι τράπεζες στην Κύπρο...


crimenet.gr

Παρατείνεται η «ασφυξία» στην κυπριακή αγορά, καθώς οι τράπεζες στην Κύπρο θα παραμείνουν κλειστές και σήμερα, Τρίτη, αλλά και αύριο, Τετάρτη.

Με ... απόφαση του Υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, κ. Μιχάλη Σαρρή, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, κ. Πανίκο Δημητριαδή, αποφασίστηκε όλες οι τράπεζες στη Μεγαλόνησο να παραμείνουν κλειστές και να ανοίξουν την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΕΚΤ για άμεση άρση των περιορισμών στις θυγατρικές ελληνικών τραπεζών και συνεργατικές, καθώς δεν ήθελε να ρισκάρει ένα «bank run».

Έτσι δόθηκε εντολή στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη από τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, κ. Μιχάλη Σαρρή, να παραμείνουν κλειστές όλες οι τράπεζες μέχρι και την Τετάρτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα τα μεσάνυχτα αναφέρεται:

«Για την εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος, ο Υπουργός Οικονομικών έχει αποφασίσει μετά από εισήγηση του Διοικητή της ΚΤΚ, όπως όλες οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια: