21.3.13

"Στέγνωσαν" από ρευστό, στην Μεγαλόνησο...


Τεράστιες ουρές στα ΑΤΜ. 
Aδειάζουν τα ράφια στα σούπερμαρκετ...
Αναστάτωση έχει προκληθεί στην αγορά της Κύπρου καθώς κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες. Οι έμποροι αδυνατούν να εφοδιάσουν τα καταστήματα τους καθώς... κανείς από τους προμηθευτές δεν δέχεται επιταγές και οι καταναλωτές που παίρνουν χρήματα με το σταγονόμετρο από τα αυτόματα μηχανήματα των τραπεζών αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα.

Καύσιμα μόνο με μετρητά

Ο κίνδυνος να «στεγνώσει» η αγορά είναι ορατός, όπως επίσης και η έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης. Παράλληλα αρχίζουν να τελειώνουν και τα καύσιμα παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.

«Οι πρατηριούχοι εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να πωλούν τοις μετρητοίς και να αποφεύγουν τις πιστώσεις» σημειώνει ο σύνδεσμος πρατηριούχων που συνιστά ψυχραιμία.

Η προσπάθεια των πρατηριούχων «είναι να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιστώσεις, για να μπορούν και οι πρατηριούχοι να διασφαλίσουν τη συνέχεια της λειτουργίας των πρατηρίων».

Δεν θα κόβετε το ρεύμα

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου διευκρινίζει ότι δόθηκαν οδηγίες σε όλα τα εμπλεκόμενα συνεργεία του Οργανισμού όπως αναστείλουν μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως το πρόγραμμα διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για μη πληρωμή, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις Τράπεζες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, ορισμένες διακοπές που έγιναν το τελευταίο διήμερο δεν αφορούσαν διακοπή για μη πληρωμή «αλλά διακοπή παράνομης και αυθαίρετης σύνδεσης στο δίκτυο της Αρχής η οποία συνιστά ποινικό αδίκημα και για την οποία βέβαια δεν γίνεται η σχετική καταγραφή ενέργειας».

Αποστολή χρημάτων μέσω ταχυδρομείου

Μόνο μέσω ταχυδρομείων μπορεί να γίνει η αποστολή χρημάτων από την Κύπρο σε άλλες χώρες. Γονείς που επιθυμούν να στείλουν εμβάσματα προς τα παιδιά τους που σπουδάζουν στο εξωτερικό σπεύδουν στα καταστήματα καθώς οι τράπεζες όπως είναι γνωστό θα παραμείνουν κλειστές τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

Από το πρωί υπα΄ρχουν τεράστιες ουρές στα υποκαταστήματα των τραπεζών που διαθέτουν ΑΤΜ και κυρίως σε αυτά της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο.
Μικρότερες ουρές υπάρχουν στα ATM της Τράπεζας Κύπρου. Πολλά από τα ΑΤΜ έχουν "στεγνώσει" από λεφτά και σε όποιο ΑΤΜ δεν έχει ουρά, πιθανότερο είναι πως δεν έχει πλέον και λεφτά.
πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: