9.3.13

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου...


Άμεσα μέτρα για τον ΧΥΤΑ Φυλής ζητά ο Σγουρός...
Σε λάστιχα και άλλα υλικά που καιγόντουσαν σε χώρο εκτός του ΧΥΤΑ Φυλής σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου, μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής, οφείλονταν οι σημερινοί καπνοί και δυσοσμία που...
παρατηρήθηκε στην περιοχή, όπως διαπίστωσαν υπηρεσιακοί παράγοντες και επιθεωρητές περιβάλλοντος, που επισκέφθηκαν την περιοχή, αναφέρει ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ.



Το φαινόμενο ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή έχει καταγγελθεί επανειλημμένα στο παρελθόν από τη διοίκηση το ΕΔΣΝΑ. Η παρουσία των ατόμων αυτών έχει ως αντικείμενο την παράνομη δραστηριότητα διαλογής και συλλογής μετάλλων εκ μέρους τους (σίδερα, αλουμίνια, χαλκός κλπ) που στη συνέχεια καίνε σε χώρους εκτός του ΧΥΤΑ, με στόχο να αποσπάσουν τα πολύτιμα υλικά.



Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τόνισε την ανάγκη «ο Δήμος, η Αστυνομία και το ΥΠΕΚΑ να λάβουν άμεσα μέτρα, ώστε ο χώρος γύρω από τον ΧΥΤΑ Φυλής να καθαριστεί και να μην αποτελεί εστία τέτοιων φαινομένων που κρύβουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: