5.3.13

Στο ΣΔΟΕ τα περιουσιακά στοιχεία των συγγενών Παπακωνσταντίνου...


Οι τράπεζες παρέδωσαν στο ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Όλα τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των ... στενών συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι «εξαφανίστηκαν» από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ την περίοδο που ο κατάλογος με τους καταθέτες στην HSBC της Γενεύης ήταν στα χέρια του πρώην υπουργού, έχει πλέον στα χέρια του το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό πόρισμα θα παραδοθεί σύντομα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προεδρείο της επιτροπής άσκησε πιέσεις στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου και αυτή με την σειρά της να πιέσει τις διοικήσεις των τραπεζών για να αποστείλουν κατά προτεραιότητα στοιχεία για τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, όλους όσους εμφανίζονται στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων και στην συνέχεια όλων όσων περιλαμβάνει η λίστα.

Υπο αυτά τα δεδομένα, σήμερα οι ελεγκτές του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος έλαβαν όλες τις πληροφορίες για τις τραπεζικές καταθέσεις των Ανδρέα Ρωσώνη, Συμεών Σικιαρίδη, Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.

Το γεγονός αυτό αναβάλει προσωρινά την κλήση των συγκεκριμένων προσώπων στην προανακριτική καθώς τα μέλη της εκτιμούν ότι πρέπει πρώτα να έχουν στα χέρια τους το πόρισμα του ΣΔΟΕ και κυρίως να γνωρίζουν εάν δικαιολογούνταθι ή όχι τις καταθέσεις.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: