5.3.13

Στο μικροσκόπιο των πιστωτών τα στοιχεία της διαθεσιμότητας...

Στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας μεταφέρεται την Τετάρτη ο κύκλος αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Οι εκπρόσωποι των πιστωτών συναντώνται με τον Γιάννη Στουρνάρα στις 10:00 το πρωί και τον Γιάννη Βρούτση στις 14:00, με τον οποίο θα συζητήσουν την..
. πορεία εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, την εκρηκτική άνοδο της ανεργίας αλλά και τον κατώτατο μισθό. Ακολουθεί, την Πέμπτη, το ραντεβού της τρόικας με τον πρωθυπουργό.
Στο μικροσκόπιο των πιστωτών τα στοιχεία της διαθεσιμότητας

Την ίδια στιγμή η τρόικα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μία ημέρα μετά τη χθεσινή τρίωρη συνάντηση με τον κ. Μανιτάκη, προκειμένου να τής παρασχεθούν όλα τα στοιχεία ανά υπουργείο ή φορέα τα σχέδια για τους 12.500 υπαλλήλους που βάσει Μνημονίου πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα στο α΄μισό του έτους.

Ηδη από χθες, οι εκπρόσωποι της τρόικας επέμειναν στα χρονοδιαγράμματα του Μνημονίου και σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς «χτένισαν» παράγραφο παράγραφο τις διατάξεις του Μνημονίου ζητώντας απαντήσεις σχετικά με τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου όσο και τις μελλοντικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα των 25.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013.

Ζήτησαν αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό και τους φορείς από τους οποίους θα προκύψουν οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Ιούνιο, καθώς και τον οδικό χάρτη για τις διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του 2013, επιμένοντας ότι για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί θα πρέπει να έχει ήδη προετοιμαστεί το σχέδιο του υπουργείου.

«Δίνουμε μάχη για όλα»
Οι τελικές αποφάσεις για μείωση του Δημοσίου θα βρεθούν στα χέρια του πρωθυπουργού καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται αποφασισμένοι να θέσουν το θέμα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο μετά τις καθυστερήσεις που έχουν καταγράψει στην εφαρμογή του προγράμματος.

Ο Α. Σαμαράς δήλωσε χτες το βράδυ από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο: «Δίνουμε μάχη για όλα τα θέματα. Για την οικονομία, αυτό που λέω και πάλι είναι ότι πρωταρχικό θέμα είναι η λέξη ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της μείωσης των δομών του Δημοσίου και την επιτάχυνση του προγράμματος της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Α. Σαμαράς έχει δώσει αυστηρές οδηγίες στους υπουργούς του προκειμένου να συνεργαστούν για να ολοκληρωθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη διαθεσιμότητα και την απομάκρυνση των επίορκων.

Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τα φαινόμενα «υπουργικού συνδικαλισμού» από μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ήταν απρόθυμοι να συμφωνήσουν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών της αρμοδιότητάς τους, και παράλληλα δεν συνέβαλαν στην άμεση συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: