23.3.13

Ποιος σκότωσε τον Μπορίς Μπερεζόφσκι?...




Θρίλερ στο Σάρεϊ, στο Νοτιο Λονδίνο.
Βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο. Για αυτοκτονία, μιλάει ο δικηγόρος του, ενώ πολλοί συνδέουν τον θάνατο αυτό, με τη δολοφονία του πρωήν πράκτορα της KGB, Alexander Litvinenko, που υπήρξε στενός φίλος του Μπερεζόφσκι...
Ποιους λόγους είχε να αυτοκτονήσει ο ρώσος ολιγάρχης Μπόρις Μπερεζόφσκι, που είχε περάσει δια πυρός και σιδήρου και είχε επιζήσει "από πολλές δολοφονικές προσπάθειες" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC.
Βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του, κάτω από περίεργες συνθήκες.
Ο.. δικηγόρος του, Alexander Dobrovinksy, ανακοίνωσε πως αυτοκτόνησε, αποψη , που αμέσως αμφισβητήθηκε από μεγάλη μερίδα του αγγλικου Τύπου, ενώ η τοπική αστυνομία ειναι φειδωλή στις πληροφορίες για το συμβάν.
«Ναι, είναι νεκρός. Αυτό μου το επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του το απόγευμα» δήλωσε ο Τιμ Μπελ, ο εκπρόσωπος του ολιγάρχη, ενώ το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, που επικαλείται συγγενή του ρώσου δισεκατομμυριούχου, μετέδωσε ότι ο Μπερεζόφσκι πέθανε στο σπίτι του στο Σάρεϊ της νότιας Βρετανίας.
Επίσης, σύμφωνα με το businessinsider com, ο Μπερεζόφσκι ήταν στενός φίλος με τον ρώσο Alexander Litvinenko (πρώην πράκτορα της ΚGB, που τον αναζητούσε η βρετανική αστυνομία), ο οποίος δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο στο Λονδίνο, το 2006.
O Μπορις είχε πρόσβαση στο Κρεμλίνο επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν, ήταν δεινός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και είχε δικαστικές διαμάχες με το αφεντικό της Chelsea, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Στην πάνω φωτογραφία, διακρίνονται ο Μπόρις Μπερεζόφσκι (δεξιά) και Ρομάν Αμπράμοβιτς (αριστερά)


Δεν υπάρχουν σχόλια: