26.3.13

Βενιζέλος: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ερμαφρόδιτα λόγια...

tokarfi.gr
Πλήρης είναι η «στεγανοποίηση» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μετά την υπογραφή της σύμβασης για τη μεταβίβαση στην Τράπεζα Πειραιώς των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την...
ενημέρωσή του από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο.
Παράλληλα επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που υποστηρίζουν ότι για τα προβλήματα της Κύπρου ευθύνεται το ελληνικό PSI και αποδοκίμασε τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε περισσότερο συμβολική τη συνάντησή του και την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Οικονομικών, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες είχε καθημερινή επικοινωνία με τους κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα, όπως και με την κυπριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός της «στεγανοποίησης» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στο οποίο προσέβλεπαν οι Έλληνες καταθέτες και τόνισε ότι η σταθεροποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας που είναι προϋπόθεση για να πάμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.



Σχολιάζοντας τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ περί ευθύνης του ελληνικού PSI για το πρόβλημα της Κύπρου, τόνισε ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες, όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, το απέρριψε ως αναληθές και πρόσθεσε ότι αυτό που αποδείχθηκε από τις πρόσφατες εξελίξεις είναι ότι τα εύκολα λόγια είναι επικίνδυνα. Και αυτό γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση εντός ευρωζώνης. Κάλεσε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να εκφράζει «ερμαφρόδιτες θέσεις», γιατί δεν οδηγούν πουθενά.



Σχετικά με τα αναφερόμενα από τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης περί ευθύνης του ελληνικού PSI, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μεταξύ άλλων: Η εμπειρία της Κύπρου αντί να οδηγήσει, στην Ελλάδα, τους συνεταίρους της δημαγωγικής ανευθυνότητας και εθνοκαπηλείας στην αυτοκριτική, τους κάνει απροκάλυπτους και άρα αποκαλυπτικούς.



Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν αναλάβει να υπερασπίζονται με ώμο τρόπο τις επιλογές των προηγούμενων διοικήσεων των κυπριακών τραπεζών και να τις εμφανίζουν ως «θύματα» του ελληνικού PSI». αι πρόσθεσε ότι το χειρότερο θα ήταν τα δύο κόμματα να πλασάρουν μια νέα θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία για την κρίση στην Κύπρο φταίει η Ελλάδα.



Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι η Κύπρος αποτελεί το πρότυπο λύσης σε παρόμοιες περιπτώσεις στην Ευρώπη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ήταν επικίνδυνη και γι' αυτό και αποσύρθηκε. Και επανέφερε στο προσκήνιο την πρόταση Μόντι για πανευρωπαϊκή εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: