17.3.13

Τιμωρείται ο Κατίδης, κίνδυνος και για ΑΕΚ..


Κίνδυνο τιμωρίας αντιμετωπίζει ο Γιώργος Κατίδης για το φασιστικό του χαιρετισμό στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια. Πιθανός κίνδυνος και για την ομάδα του. Εξετάζουν την... υπόθεση Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ.
Η ανόητη ενέργεια του Γιώργου Κατίδη να πανηγυρίσει με φασιστικό χαιρετισμό το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ απέναντι στη Βέροια (2-1) επισκίασε το πολύ σημαντικό τρίποντο που πήρε η ομάδα του. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός δήλωσε… άγνοια για τη σημασία της χειρονομίας του και-είτε έπεισε είτε όχι-απειλείται με βαριά ποινή.

Αν η ενέργειά του κριθεί από τον αθλητικό δικαστή ρατσιστική ή περιφρονητική θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών, καθώς χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 23, παράγραφος 1 του πειθαρχικού κώδικα, ότι «… οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προέλευσής του ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών».

Κίνδυνο θεωρητικά μπορεί να αντιμετωπίσει και η ΑΕΚ, από πρόστιμο μέχρι και να χάσει το ματς στα χαρτιά, καθώς η δεύτερη παράγραφος του ίδιου άρθρου αναφέρει πως «… αν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη… ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια τιμωρείται με χρηματική ποινή 20-80 χιλ. ευρώ». Πάντως οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν ανησυχούν για ενδεχόμενη τιμωρία της ομάδας.

Η υπόθεση Κατίδη εξετάζεται ήδη από τη Σούπερ Λίγκα και ο παίκτης θα κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή, ενώ πιθανώς να παρέμβει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Παράλληλα, το θέμα απασχολεί και την ΕΠΟ, καθώς ο Γιώργος Κατίδης είναι διεθνής ποδοσφαιριστής.

Σήμερα θα φανεί και η στάση της ΠΑΕ ΑΕΚ απέναντι στον ποδοσφαιριστή. Ο Έβαλντ Λίνεν «κάλυψε» χθες τον παίκτη του αποδίδοντας στην άγνοιά του τη χειρονομία που έκανε, αλλά σίγουρα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Οπαδοί της ΑΕΚ ζητούν ακόμη και την άμεση αποδέσμευση του Κατίδη, ενώ άλλοι θέλουν απλώς να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Η δυσαρέσκεια στις τάξεις της διοίκησης, αλλά και παικτών της ομάδας (αρκετοί δεν πήγαν καν να πανηγυρίσουν μαζί του και έδειχναν να απορούν για τον πανηγυρισμό του) είναι δεδομένη. Μένει να φανούν και οι συνέπειες που θα έχει.
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: