10.3.13

Μαζική απόδραση από τις φυλακές Φερών Έβρου...

Επτά ποινικοί κρατούμενοι απέδρασαν από τα κρατητήρια των Φερών Έβρου και σε όλη τη Θράκη έχουν στηθεί αστυνομικά «μπλόκα», για τον εντοπισμό τους.
Σύμφωνα με... τις πρώτες πληροφορίες, η απόδραση έγινε αντιληπτή το πρωί, κατά το παρουσιολόγιο, όπου διαπιστώθηκε ότι έλειπαν επτά άτομα. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι είχαν κοπεί τα κάγκελα -προφανώς με λίμες- σε διάδρομο που οδηγεί στην αυλή των κρατητηρίων και από εκεί οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στο φράχτη και απέδρασαν.

Συνδικαλιστές της αστυνομίας ανέφεραν ότι τα κρατητήρια δεν αποτελούν κτίρια μόνιμης φύλαξης, παρά μόνο προσωρινούς χώρους για την μεταγωγή των κρατουμένων, οι οποίοι λογικά θα έπρεπε να βρίσκονται στις δικαστικές φυλακές της Κομοτηνής. Πρόσθεσαν επίσης πως έχουν πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν έχει παραληφθεί ακόμη επίσημα από την Αστυνομία.

Στο σημείο έχει μεταβεί και η ηγεσία της ΕΛΑΣ από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι εκτεταμένες έρευνες για την σύλληψη των επτά δραπετών που κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα εμπορίας ναρκωτικών και διακίνησης λαθρομεταναστών συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: