18.3.13

Η εκτελεστική δεινότητα του Μήτρογλου!...


Ο Ολυμπιακός μπορεί να κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική με αντίπαλο την ΑΕΚ, εντούτοις δεν σημαίνει πως θα... σνόμπαρε τα επόμενα παιχνίδια.

Έτσι, λοιπόν, οι... Πειραιώτες πρόσθεσαν ένα ακόμη τρίποντο στο σακούλι τους, έφτασαν τους 69 βαθμούς και συνεχίζουν ακάθεκτοι για νίκες και όσο γίνεται καλή μπάλα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Με ένα υπέροχο τέρμα του Κώστα Μήτρογλου, η ομάδα του Μίτσελ πέρασε από την Κέρκυρα με 0-1 και ουσιαστικά... έσβησε τις όποιες ελπίδες των Φαιάκων για παραμονή στη Superleague.

Ένας Μήτρογλου, ο οποίος πάντως έχει εξαιρετική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που το πιστοποίησε για έναν ακόμη αγώνα, όπου μέσα σε λίγα λεπτά από την στιγμή που... πάτησε χορτάρι, κατάφερε να χριστεί σκόρερ.

Και εκεί είναι το σημαντικό, ότι δηλαδή έχει συχνότητα σκοραρίσματος σε σχέση με τον χρόνο συμμετοχής του, γεγονός που πιστοποιεί πως είναι φορ ολκής και μακράν ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός περιοχής αυτή την στιγμή.

Ο Μήτρογλου έφτασε τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα σε 26 αγώνες, όμως συνολικά έχει παίξει για 984 λεπτά. Όπερ σημαίνει ότι ο 25χρονος σκοράρει ανά 123 λεπτά, γεγονός εντυπωσιακό.

Μάλιστα, στο σαφώς πιο απαιτητικό Champions League, αγωνίστηκε και στα έξι ματς των ομίλων, αλλά για 314 λεπτά και σκόραρε τέσσερις φορές (ανά 79 λεπτά συμμετοχής).

Ο Έλληνας φορ καταφέρνει να βρίσκει δίχτυα, ακόμα και αν δεν αγωνίζεται ολόκληρα 90λεπτα και αυτό τον μετατρέπει σε μια... μηχανή παραγωγής τερμάτων και υπερπολύτιμη μονάδα στα χέρια του εκάστοτε προπονητή του.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: