5.3.13

Με μαύρες σημαίες οι αγρότες στην πλ. Βάθη...

Στους δρόμους, κρατώντας μαύρες σημαίες, βγαίνουν και πάλι σήμερα οι αγρότες, πραγματοποιώντας αυτή τη φορά παναγροτικό συλλαλητήριο στις...
13.00 στην Πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από τις 12 άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο αγρότες από την Κρήτη, οι οποίοι έφθασαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Επί τόπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μπροστά από την είσοδο του υπουργείου βρίσκεται και μια κλούβα των ΥΜΕΤ, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη προσπάθεια των διαδηλωτών να προσεγγίσουν ή και να εισέλθουν στο κτήριο.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αγρότες αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωράφια τους μετά από κινητοποιήσεις ενός μήνα και έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις για ορισμένα από τα αιτήματά τους. Τόνισαν, ωστόσο, πως «δεν καταθέτουν τα όπλα» και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους, δίνοντας αγωνιστικό «ραντεβού» για σήμερα στην Αθήνα.

Η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων έχει καλέσει τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας «να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της», τονίζοντας πως το ζητούμενο είναι μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: