29.3.13

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Θα δώσουμε επίδομα σε όσους έχουν ανάγκη»...



Αλλεπάλληλες συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες έχει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με σκοπό τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει σχέδιο στήριξης σε όσους έχουν πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση. «Η εκκλησία θα σκύψει πάνω από πολίτες που ... περνούν πολύ δύσκολες ημέρες. Που βρέθηκαν χωρίς δουλειά από την μία μέρα στην άλλη. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να πεινάσει. Αλλά θα τους στηρίξουμε και οικονομικά ανεξάρτητα από το τι θα πράξει η κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά o κ. Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίδομα δεν θα είναι το ίδιο για όλους αλλά ανάλογα με το πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια όπως και τα παιδιά που έχει το ζευγάρι. «Θα περικόψουμε από παντού για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας. Παράλληλα θα διπλασιαστούν τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα οποία θα προμηθεύει με τρόφιμα η εκκλησία της Κύπρου» τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Παράλληλα, δεκάδες είναι οι εθελοντές και οι εθελόντριες που επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια της εκκλησίας για την στήριξη των πολιτών της Μεγαλονήσου. Ιδιαιτέρως σημαντική είναι και οι προσπάθειες που γίνονται από τις ενορίες οι οποίες προσπαθούν να βρουν χώρους για να φιλοξενήσουν αστέγους και να τους προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό.

Την ίδια ώρα διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και της τρόικας μετά την προσφυγή του κ. Χρυσόστομου στην δικαιοσύνη ο οποίος ζήτησε και πέτυχε προσωρινά να παγώσουν την διαγραφή των μετοχών στην τράπεζα Κύπρου.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: