18.3.13

Κύπρος-θρίλερ με το υπόλοιπο του λογαριασμού...


Προσευχή και αγωνία στα ATM!
Με αεροπλάνα μετέφεραν 5 δις στην Κεντρική Τράπεζα!
kourdistoportocali

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι Κύπριοι κάνουν ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών και προσεύχονται καθώς ... με αγωνία περιμένουν να δουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το όριο ανάληψης δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ. Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) φέρεται να έχει μεταφέρει άνω των 5 δισ. ευρώ από την Ευρώπη σε μια αεροπορική επιχείρηση αστραπή για να στηρίξει τη ρευστότητα της αγοράς. Περισσότερα ποσά αναμένεται να μεταφερθούν με την ενδεχόμενη ψήφιση των μέτρων, που προβλέπει η απόφαση του Eurogroup.



Για την ώρα οι αυτόματες ταμειακές μηχανές 24ωρης εξυπηρέτησης λειτουργούν κανονικά και μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό δηλώνει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Αναφερόμενη στις πληροφορίες ότι πολίτες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές, η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε πως οι ΑΤΜ έχουν ανατροφοδοτηθεί από νωρίς το πρωί.

Οι Κύπριοι πάντως έχοντας χάσει κάθε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, το ευρώ και τους Ευρωπαίους δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα οργής στις ουρές. Αλίμονο αν τα ΑΤΜ στερέψουν πριν την ψηφοφορία στη Βουλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: