13.3.13

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού τρόικας - Σαμαρά...

H αστοχία σε έσοδα και δαπάνες, η πρόθεση των δανειστών να επιμερίσουν τις δόσεις των 2,8 και 6 δισ. ευρώ και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελούν τα νέα σημεία τριβής στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τη τρόικας.

Μεγάλη απόσταση μεταξύ των...
δύο πλευρών υπάρχει επίσης στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα επιμένει σε λεπτομερή χρονική και ποσοτική καταγραφή των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν και στη διατήρηση και φέτος του ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για την εκτέλεση των 25.000 απομακρύνσεων, καθώς δεν φέρονται να έχουν πειστεί για το δίδυμο σχήμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

Ανοιχτά παραμένουν επίσης ζητήματα σχετικά με τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία και των ενυπόθηκων δανείων.

Η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μετατέθηκε για σήμερα στις 7 το απόγευμα.

Υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει πως δεν τίθεται ζήτημα εμπλοκής με την δόση διάσωσης του Μαρτίου.

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος για την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες ο κ. Στουρνάρας απάντησε χαρακτηριστικά: «Όλα δε νομίζω, γι' αυτό δουλεύουμε, όμως, για να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα».

Ανακοίνωση με αφορμή την μη επίτευξη συμφωνίας ακόμη με την τρόικα, εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: