5.3.13

Μεταμφιέστηκε σε επίσκοπο και μπήκε στο Βατικανό...

Μια ασυνήθιστη φάρσα έκανε στο Βατικανό νεαρός άνδρας. Παρουσιάστηκε ως επίσκοπος και φωτογραφήθηκε με καρδινάλιους οι οποίοι προσέρχονταν για τις ... προεργασίες του κονκλάβιου, που θα αναδείξει το νέο Πάπα. Άγνωστο είναι εάν θα είχε καταφέρει να προχωρήσει περισσότερο καθώς εντοπίστηκε από τους φρουρούς του Βατικανού.
Το εκκλησιαστικό ρούχο που φορούσε ο άνδρας δεν προκάλεσε ερωτήματα ωστόσο μέλη της Ελβετικής Φρουράς κινητοποιήθηκαν όταν διαπίστωσαν ότι η μοβ ζώνη που φορούσε ήταν στην πραγματικότητα φουλάρι περασμένο στη μέση και ο σταυρός πιο κοντός από το συνηθισμένο. Εν τω μεταξύ ο άνδρας, που είχε παρουσιαστεί ως Βασίλειος αλλά ταυτοποιήθηκε ως Ραλφ Ναπιέρσι είχε καταφέρει να φωτογραφηθεί με τους καρδινάλιους, οι οποίοι έφταναν στο Βατικανό για τις προεργασίες του κονκλάβιου και να τους πείσει ότι ήταν μέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο φαρσέρ αρχικά δήλωσε ότι είναι μέλος τη "Ιταλικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", η οποία δεν υφίσταται ενώ σε ιστοσελίδα που φαίνεται να συνδέεται με εκείνον, παρουσιάζεται ως επίσκοπος της καθολικής ομάδας Corpus Dei. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος του.

Δείτε τον σε βίντεο που ανέβασε πριν από 3 μήνες στο Youtube, όπου προτείνει "12 βήματα προς το Θεό":


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: