5.3.13

Φοβήθηκε την κριτική Μητσοτάκη...








Πολλά σχόλια προκάλεσε η ματαίωση -στο παρά πέντε- της εμφάνισης του Κ. Καραμανλή, στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Μητσοτάκη.
Μάλιστα, η... πρόσκληση είχε απευθυνθεί στον πρώην πρωθυπουργό από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη δύο εβδομάδες νωρίτερα και η απάντηση ήταν θετική.

Χαρακτηριστικό ειναι, ότι το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας, που έγινε η εκδήλωση, άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του κ. Καραμανλή κατέφθασαν στο χώρο που στεγάζεται το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην οδό Πειραιώς και φρόντισαν να ενημερωθούν για το σημείο που θα σταματούσε το αυτοκίνητο, ακόμα και για τη θέση στην οποία θα καθόταν.

Κι ενώ μέχρι αργά το απόγευμα, όλοι πίστευαν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα έδινε το παρών, τελικά 2,5 ώρες πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, οι συνεργάτες του Επιτίμου ενημερώθηκαν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του κ. Καραμανλή πως αυτός δεν θα μπορούσε να παραστεί.
Δικαιολογία για την αιφνιδιαστική αυτή ακύρωση δεν δόθηκε, από την Παναγή Κυριακού.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πώς η απόφαση να μην πάει οφείλεται στις παραινέσεις ορισμένων να το αποφύγει για να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση, σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης ασκούσε κριτική στις κυβερνήσεις της περιόδου 2004-2009. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς οι «συμβουλάτορες» του πρώην πρωθυπουργού θορυβήθηκαν από ορισμένα δημοσιεύματα τα οποία εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Τελικά οι φόβοι τους αποδείχθηκαν αβάσιμοι, αφού η κριτική του κ. Μητσοτάκη ήταν πολύ «χαλαρή», ενώ δεν έκανε την παραμικρή  αναφορά στην διακυβέρνηση Καραμανλή. «Δεν την πολυαντέχει την κριτική και δεν φημίζεται για την πολιτική του γενναιότητα» ακούστηκαν να λένε κάποιοι από τους προσκεκλημένους το απόγευμα της Δευτέρας σχολιάζοντας την απουσία.

Η αλήθεια είναι πάντως πώς αν και ο κ. Καραμανλής απέφυγε τελικά να πάει, στην παρουσίαση έδωσε το παρών, ο θείος του Αχιλλέας Καραμανλής και ο Πέτρος Μολυβιάτης.

πηγη parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: