14.3.13

Εξελέγη το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ...

Μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη που εξελέγη νέος Γραμματέας του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε τα όργανά του, με πρώτο το νέο του Πολιτικό Συμβούλιο.

Με ... τα επίσημα αποτελέσματα να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αυτό θα αποτελείται από τους: Φώφη Γεννηματά, Τόνια Αντωνίου, Χαρά Κεφαλίδου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Πάρι Κουκουλόπουλο, Κώστα Σκανδαλίδη, Θάνο Μωραΐτη, Παναγιώτη Αλαμάνο, Μιχάλη Καρχιμάκη, Κυριάκο Πιερρακάκη, Αντώνη Σαουλίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Κώστα Μπελτεγρή, με τους τρεις τελευταίους να έχουν αυτοπροταθεί. Αντίθετα, από την αρχική πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν εξελέγησαν οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη και Άσπα Παπαηλιού και ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου.

Υπενθυμίζεται ότι στα 13 εκλεγμένα μέλη, προτίθενται ολοκληρώνοντας τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος και ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο γραμματέας της Νεολαίας Παύλος Χρηστίδης και ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης (που στον βαθμό που θα υπουργοποιηθεί, δεν αποκλείεται να αντικασταθεί από τον Παναγιώτη Ρήγα ή τον Φίλιππο Σαχινίδη).

Κατά τα λοιπά, χωρίς ψηφοφορία έγιναν δεκτές οι προτάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της ΚΠΕ, όπου πρότεινε τους: Σοφία Αδάμ, Γιάννη Λύτρα, Ανδρέα Μακρυπόδη, Θανάση Παπαγεωργίου και Ειρήνη Σενετάκη και για τον Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου, όπου πρότεινε τον Βαγγέλη Αργύρη.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναμένονται και για τα άλλα όργανα του κόμματος, οι προτάσεις του προέδρου για τα οποία έχουν ως εξής: Για τη σύνθεση της ΕΚΑΠ: Γιώτα Γαζή, Κωνσταντίνα Βακαλοπούλου, Βάσω Σουλαδάκη, Γιώργος Αλιβιζάκης, Χρήστος Γκόγκας, Χρήστος Δρούζιας, Βασίλης Νούσιας, Δημήτρης Σαλτούρος και Θεόδωρο Τσίκα.

Για τη σύνθεση των τομέων δράσης: Για το Οργανωτικό τον Λευτέρη Κατσικαρέλη, για το Συνδικαλιστικό τον Δημήτρη Λιντζέρη, για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Συλλόγους τον Θανάση Παπαδόπουλο, για τον Τομέα Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων τον Νίκο Μήλη, για τον Τομέα Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων τον Μανώλη Όθωνα, για τον Τομέα Γυναικών την Ζέφη Δημαδάμα, για τον Τομέ Απόδημου Ελληνισμού τον Κώστα Τάτση, για τον Τομέα Αυτοδιοίκησης τον Φώτη Χατζημιχάλη και για εκείνον Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού την Αθηνά Δρέττα.

Εντωμεταξύ, στη δευτερολογία του ο κ. Βενιζέλος συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Γραμματέα, ενώ εκείνος από τη σειρά του προέβη στην πρώτη του δήλωση από τη θέση αυτή, δίνοντας έμφαση στην ανανέωση και την ενότητα.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής :

«Αγαπητοί συνάδελφοι, ευχαριστώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, που μας δίνουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Τα τελευταία χρόνια βιώνω ένα εσωτερικό δίλημμα. Εμείς οι νέοι που ασχολούμαστε με το ΠΑΣΟΚ, η δικιά μας γενιά, είναι ο ύστερος εκπρόσωπος μιας παρελθούσης κατάστασης ή το νέο που θα γεννήσει μια νέα αλλαγή;

Η σημερινή σας στήριξη σήμερα μου δίνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσω μαζί με άλλους συντρόφους έναν μαραθώνιο για να επιβεβαιώσουμε ότι η πραγματικότητα είναι η δεύτερη εκδοχή.

Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να υπηρετήσω τα μηνύματα που έστειλαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο συνέδριο και τα οποία είναι καθαρά: ηλικιακή ανανέωση, ανανέωση όμως και πολιτικής κουλτούρας και πολιτικής πρακτικής, ενότητα. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, όμως. Με πραγματική ενότητα κι όχι επίπλαστη. Με την ενότητα της εσωτερικής δημοκρατίας, με την ενότητα της εσωτερικής δικαιοσύνης.

Και τέλος, σύντροφοι και συντρόφισσες, πρέπει να ξανασυναντήσουμε την κοινωνία, πρέπει να περπατήσουμε να βρεθούμε πάλι με τους νέους μη προνομιούχους της εποχής μας. Σε αυτούς πρέπει να προσφέρουμε σήμερα προοδευτικές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σε αυτούς που σε μεγάλο βαθμό είναι κομμάτι της νέας γενιάς, της γενιάς των πολλών εφοδίων και των λίγων ευκαιριών. Της γενιάς που βιώνει την ανεργία, της γενιάς που βιώνει τη μετανάστευση, της γενιάς που χάνει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή της.

Απέναντι σε αυτούς νιώθω υπόλογος, σε αυτούς πρέπει να ξαναδώσουμε ελπίδα, σε αυτούς πρέπει να ξαναδώσουμε όραμα και θα το κάνουμε και με αυτούς. Με τα νιάτα θα ξανασηκώσουμε την πατρίδα όρθια»



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: