12.3.13

Το Μνημόνιο “τρώει” και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς...

   
Άλλη μια δέσμευση του Αντώνη Λυμπέρη στους εργαζόμενους των εκδόσεων του, ότι θα πάρουν τα χρήματα τους από την πώληση των ραδιοφωνικών σταθμών, δεν είχε αντίκρισμα. Την περασμένη Τρίτη το απόγευμα σίγησαν οι ... δυο ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο Best 92,6 και ο V FM 88,3. Τον πομπό κατέβασε η Eurobank που προχώρησε σε κατάσχεση του εξοπλισμού για χρέη του εκδότη στην τράπεζα.

Το άδοξο, καταθλιπτικό τέλος των δυο ραδιοφωνικών σταθμών Λυμπέρη, άφησε για μια ακόμη φορά ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους που είχαν πιστέψει την υπόσχεση πως θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους από την πώληση των ραδιοφώνων. Παράλληλα ανοίγει το μείζον θέμα της πλήρους του ραδιοφωνικού τοπίου στην Αττική. Ήδη έβαλε λουκέτο ο Ξένιος, απειλείται με κλείσιμο ο Επικοινωνία FM, ο Flash 96 παλεύει με λίγες δυνάμεις από δημοσιογράφους να κρατηθεί στα ερτζιανά, ο ΑΝΤ1 άλλαξε προσανατολισμό αποφεύγοντας την ενημέρωση. Κανείς από τους υπεύθυνους για την οδυνηρή πτώση των ραδιοφώνων δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες.

Ένα σοβαρό ερώτημα είναι τι θα απογίνουν οι συχνότητες από ραδιοφωνικούς σταθμούς που κλείνουν. Στην περίπτωση των ραδιοφώνων της ΙΜΑΚΟ, η τράπεζα βρήκε αγοραστή, λες και οι συχνότητες είναι περιουσία των εκδοτικών συγκροτημάτων και όχι δημόσια περιουσία που παραχωρείται κατά σύμβαση. Στην περίπτωση των σταθμών του Λυμπέρη κατέβηκε ο πομπός εκπομπής σήματος. Μένει να διαπιστωθεί αν το κράτος θα αναζητήσει την περιουσία του ή θα την αφήσει στα χέρια των τραπεζών…

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: