2.3.13

«Φονικό κοκτέιλ» μονοξειδίου και αλκοόλ οδήγησε τους φοιτητές στο θάνατο ...

tokarfi.gr
Συγκλονισμένη παραμένει η ελληνική κοινή γνώμη δύο ημέρες μετά την τραγωδία των νεαρών φοιτητών στη Λάρισα, όπου οι δύο εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους και οι άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Χθες, αργά το βράδυ της Παρασκευής έφτασαν...
στα δύο νοσοκομεία -το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας- όπου νοσηλεύονται τα τρία από από πέντε παιδιά, οι οικογένειες των φοιτητών και οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν έντονα φορτισμένες, με τους γονείς των άτυχων παιδιών να ξεσπούν σε λυγμούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.grτο οποίο επικοινώνησε με τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ο φοιτητής από τα Χανιά νοσηλεύεται διασωληνωμένος μεν, αλλά φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί αναφέρουν πως περιμένουν τις κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις για να δουν αν η ελλιπής οξυγόνωση των ιστών έχει προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες στον νεαρό.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται και οι δύο άλλοι φοιτητές που βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο σπίτι που έγινε τάφος για τους δύο συμφοιτητές τους στο Λάρισα.

«Φονικό κοκτέιλ» μονοξειδίου και αλκοόλ οδήγησε τους φοιτητές στο θάνατο

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τους δύο φοιτητές σκότωσε το μονοξείδιο του άνθρακα από την φωτιά, ενώ τα πρώτα ευρήματα καταδεικνύουν ότι οι νεαροί είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Ωστόσο, συνολική εικόνα για τα αίτια του θανάτου των δύο φοιτητών θα υπάρχει μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν μία φίλη των άτυχων νεαρών πήγε να τους επισκεφθεί. Θορυβημένη από το γεγονός ότι κανείς δεν ανταποκρινόταν στο χτύπημα του κουδουνιού της πόρτας και κανείς δεν της απαντούσε στο τηλέφωνο, απευθύνθηκε στη σπιτονοικοκυρά των δύο συγκατοίκων. Με τη βοήθειά της μπήκε στο σπίτι όπου και βρήκε τα πέντε αγόρια σε κωματώδη κατάσταση.

Οπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δύο εκ των πέντε φοιτητών ήταν ήδη νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία της σπιτονοικοκυράς των δύο συγκατοίκων-φοιτητών, η οποία μιλώντας στον ANT1 περιέγραψε το διάλογο που είχε στην αρχή της χρονιάς με τους δύο φοιτητές για το τι θα κάνουν με το πετρέλαιο και πώς θα περάσουν το χειμώνα. «Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά η σπιτονοικοκυρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: