1.3.13

«Όχι» στον Μπερλουσκόνι λέει ο Μπερσάνι...



Επιμένει ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση...
Απορρίπτοντας ως «ανύπαρκτη τώρα και στο μέλλον» την ιδέα μεγάλου συνασπισμού στην Ιταλία, με συνεργασία δηλαδή με τον Μπερλουσκόνι, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι προαναγγέλλει ότι ... θα υποβάλει την ερχόμενη Τετάρτη την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης στον ιταλό πρόεδρο.
«Πείτε την όπως θέλετε, κυβέρνηση μειοψηφίας, κυβέρνηση ειδικού σκοπού, δεν με νοιάζει» είπε ο αρχηγός του PD στη Repubblica σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή.

Ο Μπερσάνι ανέφερε πως θα ζητήσει την εμπιστοσύνη των βουλευτικών σωμάτων με άξονα «επτά ή οκτώ σημεία». Σε αυτήν την κατεύθυνση θα υποβάλει την πρότασή του στον ιταλό πρόεδρο την Τετάρτη, επαναλαμβάνοντας πως «θα πρόκειται για κυβέρνηση αλλαγής» με τον ίδιο στην ηγεσία της.

Όσον αφορά την επιλογή του συνασπισμού με το PdL του Μπερλουσκόνι, ο Μπερσάνι είπε: «Θέλω να το ξεκαθαρίσω: Η έννοια ενός μεγάλου συνασπισμού δεν υφίσταται και δεν θα υπάρξει ποτέ».

Το πιο κρίσιμο είναι όμως ο ρόλος των γερουσιαστών των «Πέντε Αστέρων» του Γκρίλο. Ο ίδιος ο αρχηγός του κινήματος είχε απορρίψει συνεργασία με τον Μπερσάνι, χαρακτηρίζοντάς τον «ομιλούντα νεκρό» αλλά το πώς θα συμπεριφερθούν όσοι εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Στη συνέντευξή του την Παρασκευή, ο Μπερσάνι απέφυγε να αναφερθεί ευθέως στη νέα ομάδα βουλευτών και γερουσιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: