25.3.13

Η συμφωνία για την Κύπρο με τα μάτια των ξένων...

Κανείς δεν βλέπει τον πόνο του Λαού...
Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι και σήμερα η Κύπρος, η οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα διέφυγε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, μετά την συμφωνία με το Eurogroup.
Ο Economist γράφει πως η Κύπρος....
πέτυχε μια καλύτερη αλλά επίπονη συμφωνία για τη διάσωση της οικονομίας της. Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, ήταν ένας φοβερός τρόπος για να καταλήξει κανείς σε συμφωνία, αλλά στο τέλος τα 10 δισεκατομμύρια της ευρωζώνης πήγαν στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει, η υπόσχεση για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι ακόμη αβέβαιη και ο τουρισμός της χώρας πιθανότατα θα μειωθεί καθώς οι Ρώσοι θα θεωρήσουν ξαφνικά το νησί... λιγότερο φιλόξενο για τα χρήματά τους.

«Παλεύοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να αποφευχθεί η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος Κύπρος, oι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν να σώσουν την Κύπρο και να ξαναχτίσουν την κατεστραμμένη οικονομία της» γράφουν οι Financial Times.

Η Wall Street Journal εκτιμά ότι μια ύφεση ανάλογη με εκείνη της ελληνικής οικονομίας «περιμένει» την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι μια «μόνιμη βλάβη»ενδέχεται να έχει ήδη προκληθεί στην κυπριακή οικονομία.

Επικαλούμενη αξιωματούχους, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το επόμενο διάστημα, η χώρα θα πρέπει να περάσει τώρα από αυστηρούς ελέγχους, όσον αφορά στις μεταφορές χρημάτων, «κόβοντας» τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της από το υπόλοιπο οικονομικό σύστημα της ευρωζώνης.

Η Κύπρος εξασφάλισε τη συμφωνία και απέφυγε την έξοδο από το ευρώ, είναι ο τίτλος της Washington Post. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κύπρος απέφυγε την πτώχευση και απετράπησαν πιθανές αναταραχές σε όλη την ευρωζώνη.

Συμφωνία το τελευταίο λεπτό γα την Κύπρο, γράφει, τέλος, η βρετανική Guardian, σημειώνοντας ότι έρχονται μεγάλες απώλειες για τους εύπορους επενδύτες, αναφερόμενη κυρίως στους Ρώσους...
Πηγή :newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: