29.3.13

Δύο εβδομάδες πριν την Ομογενειακή παρέλαση στη Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης...

www.greeknewsonline.com
Προχωρούν οι ετοιμασίες...
Την επιλογή του βοηθού διευθυντή του FBI στη Νέα Υόρκη, Γιώργου Βενιζέλου ως τελετάρχη της φετινής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στην Πέμπτη Λεωφόρο ανακοίνωσε και ..
.επίσημα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης, κατά τη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης την περασμένη Πέμπτη στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

omospondia-march-2013Καθώς απομένουν μόλις δύο εβδομάδες για την κορυφαία εκδήλωση του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης για τον εορτασμό των 192 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το 1821, τόσο η Επιτροπή Παρέλασης όσο και η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλούν την Ομογένεια να στηρίξει οικονομικά, αλλά και με την συμμετοχή τους, τη φετινή διοργάνωση.

Για την ενίσχυση του Ταμείου της παρέλασης αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου από τις 2μμ μέχρι τα μεσάνυχτα και τηλεμαραθώνιος από το New Greek TV (NGTV).

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, αμέσως μετά την καθιερωμένη προβολή ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου, ο κ. Τσεκερίδης ενημέρωσε για τη συνάντηση με τα στελέχη του Καναλιού 9 από τα οποία και ζήτησαν να μην επαναληφθούν λάθη παλαιότερων μεταδόσεων. Σχετικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης Ντίνος Ράλλης ανέφερε ότι στην επόμενη πανομογενειακή θα παραστεί και ο κ. Γιάννης Κατσιματίδης, ο οποίος χειρίζεται το θέμα της ζωντανής μετάδοσης της παρέλασης από το αμερικανικό δίκτυο.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, ενημέρωσε ότι θα παρελάσει και φέτος τμήμα της Προεδρικής Φρουράς, ενώ σημείωσε ότι οι αιτήσεις συμμετοχής έφτασαν τις 76 και τα έσοδα από το λεύκωμα τα 45,000 δολάρια.

Ανακοίνωσε ακόμα δωρεά $10,000 δολαρίων από τον Κώστα Κοντογιάννη, ο οποίος ανέλαβε και το κόστος των δύο ιστών που θα τοποθετηθούν έξω από το κτίριο της Ομοσπονδίας για τις σημαίες.

Η συμπρόεδρος της Επιτροπής και υπεύθυνη του λευκώματος Ελένη Ψαρρά εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι τα έσοδα από το λεύκωμα θα είναι περισσότερα, ενώ ο συντονιστής της παρέλασης Γιώργος Καλύβας είπε ότι έχουν γίνει 33 παραγγελίες αρμάτων.

Σχετικά με το λαχείο της παρέλασης, ο υπεύθυνος Βασίλης Γκουρνέλος σημείωσε ότι έχουν διατεθεί περίπου 9,500 λαχνοί και έχουν επιστραφεί μέχρι στιγμής 1,500 λαχνοί, ενώ το ποσό που έχει κατατεθεί ήδη ξεπερνά ελαφρώς τις 19 χιλιάδες δολάρια.

Το ποσό που έχει ειπραχθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής, τις χορηγίες για το Χίλτον, τα λαχεία, τις παραγγελίες αρμάτων και φιλαρμονικών, το λεύκωμα και τις δωρεές, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο βοηθός ταμίας Απόστολος Σκοτίδας αγγίζει τις 70 χιλιάδες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Σταύρος Παπαγερμανός μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και μαζί επιταγή $10,000 δολαρίων – ποσού διπλάσιου από τις προηγούμενες χρονιές- για το Ταμείο της Παρέλασης.

Για την εκδήλωση στο Terrace on the Park που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου ο υπεύθυνος κ. Χρήστος Βουρνάς ενημέρωσε ότι έχουν ήδη κρατηθεί 19 τραπέζια.

Νωρίτερα το Σάββατο θα διεξαχθεί η κλήρωση για την σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα διάφορα τμήματα και άρματα. Οπως ανέφερε ο υπεύθυνος και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απόστολος Τομόπουλος, τα δέκα τελευταία τμήματα της περυσινής παρέλασης, θα συμπεριληφθούν φέτος στο A’ Battalion.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου, στη 1μμ στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια, η επίδειξη χορευτικών συγκροτημάτων, μια ολοήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στη νέα γενιά και την ελληνική παράδοση.

Για την εκδήλωση μίλησε η Ελισάβετ Τζουμάκα η οποία και ανέλαβε το συντονισμό της και κάλεσε τα χορευτικά συλλόγων, σχολείων και κοινοτήτων από την ευρύτερη περιοχή να δηλώσουν συμμετοχή.

Την ανάγκη να «ντυθεί» η Αστόρια στα γαλανόλευκα μέχρι την ημέρα της εθνικής παρέλασης επισήμανε ο γραμματέας της Επιτροπής Ηλίας Νεοφώτιστος, ενώ η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης Γεωργία Καλοειδή κάλεσε για μια ακόμη πιο λαμπρή παρέλαση, λέγοντας πως πρέπει να δείξουμε σ’ αυτούς που έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα και την Κύπρο μας ότι «η Ελλάδα έχει γράψει πολλές λαμπρές σελίδες στην Ιστορία της και θα συνεχίσει να γράφει. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ένδοξη πορεία της γιατί η Ελλάδα έχει μαζί της το Θεό και πάντα θα προχωράει μπροστά».

Χαιρετισμό εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Ιερσέης απηύθυνε ο κ. Νίκος Πουλής, ενώ παρεμβάσεις έκαναν επίσης ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Γιώργος Κίτσιος, ο υπεύθυνος για την δεξίωση στο Pierre Hotel, Τάσος Μάνεσης, η κ. Ματίνα Βαλιώτη η οποία αναφέρθηκε στις χορηγίες της ALMA Bank και σε μια έκπληξη που ετοιμάζει, ο κ. Δημήτρης Φιλιππίδης, ο κ. Βασίλης Καρβέλης από τη Νέα Ιερσέη, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στέλιος Μανής και η κ. Λούλα Αλαφογιάννη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με προσευχή από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, ιερατικώς προϊστάμενο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: