8.3.13

Επίσκεψη Παπαρήγα σε κρατούμενες που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης...


«Η εντύπωσή μας είναι πως είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα του ΚΕΘΕΑ να στηριχθούν και να διευρυνθούν τα προγράμματα απεξάρτησης και στεγνών προγραμμάτων σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας. Το σημερινό πρόγραμμα που είδαμε ήταν ...
εξαιρετικό σε ποιότητα, πρώτη φορά εγώ βλέπω πρόγραμμα φυλακής, είναι ένα πρόγραμμα εντελώς απαραίτητο και αναγκαίο και για τις γυναίκες και για τους άνδρες και επομένως αυτό χρειάζεται προσωπικό και χρήματα και εδώ δεν χωράει για μας ούτε μνημόνιο, ούτε δημοσιονομικά, ούτε οι γνωστές τσιγκουνιές».

Αυτά δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά την επίσκεψή της στις κρατούμενες γυναίκες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Ερωτηθείσα τι μήνυμα στέλνει στις φυλακισμένες γυναίκες στην σημερινή ελληνική κοινωνία, η κα Παπαρήγα είπε ότι «οπωσδήποτε είναι χειρότερο να είσαι σε μια φυλακή εξαιτίας της κοινωνίας. Να μετατρέψουν την δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους σε πείσμα ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα μέσω του αγώνα».

Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς, εξήρε την σημασία της επίσκεψης της κας Παπαρήγα και της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, λέγοντας πως «είναι μια έμπρακτη απόδειξη το πόσο κοινωνικές δυνάμεις στηρίζουν μια προσπάθεια ανθρώπων να ξανασταθούν στα πόδια τους, να γίνουν δημιουργικά στοιχεία της κοινωνίας μας, παραγωγικοί άνθρωποι, αυτός είναι ο στόχος του Κέντρου».

Η επίσκεψη της κας Παπαρήγα και της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, στις φυλακές Θήβας, διήρκεσε πέραν των τριών ωρών, καθώς συνομίλησαν με τις κρατούμενες που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, και οι οποίες μίλησαν για την προσπάθειά τους, ενώ μετά παρακάθισαν και στο γεύμα, κατόπιν πρόσκλησης των κρατουμένων....
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: