19.3.13

Πειθαρχική Δίωξη σε Κατίδη και ΑΕΚ...

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Γιώργου Κατίδη, αλλά και της ΑΕΚ, για τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή στο... ματς με τη Βέροια. Καμία ανησυχία για τιμωρία της ομάδας. Όπως αναμενόταν, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Γιώργου Κατίδη για τον χαιρετισμό που απηύθυνε μετά το γκολ που πέτυχε στη νίκη της ΑΕΚ επί της Βέροιας. Παράλληλα διώκει πειθαρχικά και την ΠΑΕ ΑΕΚ, θεωρώντας τη συνυπεύθυνη. Το άρθρο πάνω στο οποίο βασίζεται η δίωξη είναι το 23ο του πειθαρχικού κώδικα, περί ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Για τον ποδοσφαιριστή προβλέπει ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών, ενώ εφόσον αποδειχτεί πως φέρει ευθύνη και η ομάδα του, απειλείται ακόμη και με απώλεια του αγώνα στα χαρτιά.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 23, παράγραφος 1 του πειθαρχικού κώδικα, ότι «… οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προέλευσής του ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών».

Η δεύτερη παράγραφος του ίδιου άρθρου αναφέρει πως «… αν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη… ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια τιμωρείται με χρηματική ποινή 20-80 χιλ. ευρώ».

Πάντως οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν ανησυχούν για ενδεχόμενη τιμωρία της ομάδας. Άλλωστε στην τρίτη παράγραφο του ίδιου άρθρου αναφέρεται πως οι ποινές δύναται να μειωθούν ή και να αναιρεθούν αν αποδειχτεί ότι η ομάδα δεν είναι υπεύθυνη για τις πράξεις του ποδοσφαιριστή.

Τον Κατίδη αναμένεται να καλέσει σε απολογία η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, πιθανότατα για την Πέμπτη, προκειμένου να τον τιμωρήσει. Ήδη το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ θα εξετάσει την υπόθεση του νεαρού παίκτη και το πιθανότερο σενάριο είναι να του επιβληθεί διακοπή συμβολαίου.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: