7.3.13

Γκορμπατσόφ: Γεμάτος κλέφτες και διεφθαρμένους ο κύκλος του Πούτιν...


Ο 82χρονος πρώην ηγέτης είπε ότι έχει μείνει «εμβρόντητος» από τον αριθμό των αμφιλεγόμενων νόμων που έχουν περάσει στη Ρωσία
Κριτική σε υψηλούς τόνους άσκησε στον ρώσο πρόεδρο ο πρώην σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σε συνέντευξή του στο BBC, κάνοντας λόγο για «επίθεση στα δικαιώματα των πολιτών».

Ο...
82χρονος πρώην ηγέτης είπε ότι έχει μείνει «εμβρόντητος» από τον αριθμό των αμφιλεγόμενων νόμων που έχουν περάσει στη Ρωσία από τότε που επέστρεψε στην προεδρία ο κ. Πούτιν.

«Το κοινό σημείο όλων (των νόμων) είναι μία επίθεση στα δικαιώματα των πολιτών. Για όνομα του Θεού, δεν πρέπει να φοβάσαι τον ίδιο σου τον λαό», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο.

«Αυτό που θέλει ο κόσμος και περιμένει από τον πρόεδρο είναι να αποκαταστήσει έναν ανοιχτό, άμεσο διάλογο μαζί τους. Δεν πρέπει να προσβάλλεται από αυτό», είπε.

Όπως επισήμανε, είχε στηρίξει τον κ. Πούτιν στη διάρκεια της πρώτης θητείας του στην προεδρία, αλλά από τότε οι σχέσεις τους έχουν «ψυχρανθεί».

«Του έχω ασκήσει έντονη κριτική δημοσίως. Καμιά φορά χάνει την ψυχραιμία του. Μια φορά είπε ότι “η γλώσσα του Γκορμπατσόφ πρέπει να κοπεί”.

»Νιώθω ότι είναι πολύ αγχωμένος και ανησυχεί. Δεν πάνε όλα καλά. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει το ύφος του και να κάνει τροποποιήσεις στο καθεστώς», ανέφερε ο κ. Γκορμπατσόφ.

Πρόσθεσε ότι ο κύκλος του κ. Πούτιν είναι αποτελεσματικός στο να τον διατηρεί στην εξουσία και να μειώνει τον κίνδυνο ανατροπής του.

«Ο κύκλος του Πούτιν είναι ο κατάλληλος γι’αυτόν. Τον επέλεξε και λειτουργεί με τον τρόπο που το θέλει. Ακόμα και στον στενότερο κύκλο του, αυτούς που είναι δίπλα του, υπάρχουν τόσοι πολλοί κλέφτες και διεφθαρμένοι αξιωματούχοι. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, η Ρωσία θα συνεχίσει να παρασύρεται σαν ένα κομμάτι πάγου στον Αρκτικό Ωκεανό», είπε ο πρώην ηγέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: