3.3.13

Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ....

Η... συμβιβαστική αυτή πρόταση ήρθε στο κλείσιμο του συνεδρίου από τον επικεφαλής της ΕΚΑΠ Γιάννη Σουλαδάκη, μετά από σκηνές μεγάλης έντασης στον χώρο του Συνεδρίου. Το... Σώμα διχάστηκε όταν κόντρα στην πρόταση της ΕΚΑΠ, που παρουσίασε ο Χρήστος Πρωτόπαπας για εκλογικό μέτρο 30%, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησαν να μπει σε ψηφοφορία δική τους πρόταση για μέτρο 15%.

Πατήστε εδώ προκειμένου να διαβάσετε το ψηφοδέλτιο


Με το Σώμα να δείχνει να επικυρώνει την πρόταση Ανδρουλάκη, το προεδρείο ζήτησε την καταμέτρηση των συνέδρων σειρά-σειρά, αλλά ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία, ανέβηκε στο βήμα ο Γιάννης Σουλαδάκης και πρότεινε τον... συμβιβασμό στο 20%, προκειμένου «μετά από ένα συνέδριο που είχε επιτυχία να μην φύγουμε από εδώ διασπασμένοι, για ένα θέμα διαδικαστικό που είναι όμως και ουσιαστικό»...

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα αμηχανίας, το «σύνθημα» έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, χειροκροτώντας όρθιος την πρόταση. Στη θέα της κίνησής του, οι υποστηρικτές της πρότασής του την υπερψήφισαν. Το ίδιο έκαναν οι υποστηρικτές της πρότασης της ΕΚΑΠ και έτσι το μέτρο «έκλεισε» στο 20%, δημιουργώντας πάντως το πρώτο μεγάλο ρήγμα στο «βενιζελικό μπλοκ», καθώς σε αυτό ανήκουν και οι τρεις (Χρ.Πρωτόπαπας, Ν.Ανδρουλάκης, Οδ.Κωνσταντινόπουλος).

Σε προηγούμενη ψηφοφορία είχαν περάσει ομόφωνα σχεδόν οι πολιτικές θέσεις του συνεδρίου, στην βάση των δύο ομιλιών Βενιζέλου, ενώ με συντριπτική πλειοψηφία είχε επικρατήσει η πρόταση Ανδρουλάκη για ασυμβίβαστο μεταξύ της υποψηφιότητας στην ΚΕ και της θέσης προέδρου ή διοικητή οργανισμού. Αργότερα μάλιστα, μιλώντας σε «πηγαδάκι» ο Ν.Ανδρουλάκης, εξηγούσε ότι δη δει χρημάτων δεν απαιτείται η τύπωση νέων ψηφοδελτίων, αρκεί μετά την ανάδειξη κάποιου που κατέχει τέτοια θέση να παραιτηθεί υπέρ του επόμενου σε σταυρούς υποψηφίου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: